After Eight, Småkakor

After eight Snittar

after_eight_snittar1Att After eight snittar är en av mina favoriter, ja det vet ni ju redan. Jag bakade dem (och knåpade ihop receptet) för första gången den 1a oktober 2014 – här. Tänk så länge sedan alltså. I alla fall så har jag bakat dem säkert 300 gånger sedan dess, varav 250 gånger på beställning. Dessa är omåttligt populära – med all rätt. För om du gillar after eight och har smakat dessa, ja då är du fast..

after_eight_snittarDet jag har ändrat i receptet är att jag lagt till mer after eight och delar numer degen i tre längder istället för två, för på så vis får du ut ännu mer kakor. Jag har också tagit lite nya bilder och tänkte att det kunde vara lite roligt att posta dem igen här på bloggen. För ni är väldigt många nya läsare sedan den 1a oktober 2014, och det kanske just därför är många av er som missat dessa helt?

 

 

After eight snittar:

Ingredienser:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
+ 20 After eight- plattor

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Dela after eight- plattorna i tre delar och lägg även de åt sidan.
  2. Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
    *Om degen smular – tillsätt lite mer sirap och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund.
    Rulla sedan degen till tre längder och lägg på plåten med jämna mellanrum.
  3. Tryck ihop after eight- bitarna två och två jämnsides med varandra. Tryck sedan ner dem i degen (bild här).
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter.
  5. Tag ut och låt stelna en aning innan du skär dem i snitt.

after_eight_snittar3Förvara kakorna i en tätslutande burk med lock. Eller frys in dem och plocka fram vid behov.

Recept på fler snittkakor:
Snickerssnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Kanelbullesnittar

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Victoria
Victoria
6 years ago

Frida.. vill bara säga att din blogg är verkligen superbra och dina recept … så så goda.. har provat många av dem.. och vill man ha inspo så är det bara att gå in på din blogg så hittar man alltid något att baka..

Du verkar vara en sån fin tjej!!
All kärlek & lycka till dig, det är du värd!!
<3 <3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Victoria
6 years ago

Men FINA du! Åh vad jag blev glad nu! Tusen tusen tack. Så himla roligt att höra. Stor kram! <3

Hanna
6 years ago

Allt du gör låter så gott, kommer sluta med att jag rullar fram i slutet av det här året om jag ska testa att baka allt!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
6 years ago

Då får du rulla med stil! 😉 Kram finis!!

Rebecka
Rebecka
6 years ago

Hur många kakor blir det? Tänkte göra dessa till dop

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rebecka
6 years ago

Det beror på hur breda du vill ha dem, men säg 15 kakor per längd åtminstone 🙂

Karin
Karin
5 years ago

Din blogg är verkligen helt fantastisk 🙂 Kan man använda glutenfritt mjöl till dessa små godbitar? 😀

Anna
Anna
4 years ago

Tack så jättemycket för receptet! Otroligt goda kakor. Dock flöt mina ut väldigt lite. Vad kan jag ha gjort för fel? Tack än en gång!

Nästa inlägg

Semester

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x