Småkakor, Glutenfritt

Glutenfria Kladdkakecookies

243 röster
glutenfria kladdkakecookies
Glutenfria kladdkakecookies med massa god choklad. Sega i kanten och kladdiga i mitten, precis som kladdkaka ska vara.

Ett av bloggens allra populäraste recept är mina brownie cookies, jag förstår varför. De är nämligen bland de godaste kakor som finns. Och ni är många som länge frågat efter en glutenfri variant. Så idag fick jag tummen ur! Här har ni de allra godaste av glutenfria kladdkakecookies!

glutenfria kladdkakecookies
Dessa glutenfria kladdkakecookies är enkla att baka och utmärkta att frysa in till kommande fikastunder.

Glutenfria Kladdkakecookies, 20 st:

200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker (den klibbiga varianten)
2 ägg
3 dl glutenfri mjölmix – jag använder sempers
3 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
+ flingsalt att garnera med

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
  2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa på hög hastighet i 5 minuter.
  4. Vänd ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
  5. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och vänd ihop en klumpfri smet.
  6. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 10 st på varje plåt.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

TIPS:
* Se till så att chokladen inte innehåller något spår av gluten.
* Förvaring: I lufttät burk med lock i skafferiet.
* Hållbarhet: 3 veckor i skafferi, 3 månader i frys.
* Här kan ni se när jag bakar vanliga brownie cookies.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lollo
Lollo
3 years ago

Kan man använda vanligt mjöl om man vill det istället?

Ida
Ida
3 years ago

Vad är den klibbiga varianten av farinsocker?🤔😅

trackback
3 years ago

[…] Om du vill göra dessa kakor glutenfria så kan du använda detta recept på kladdkakecookies. […]

trackback
3 years ago

[…] har bakat mina himmelskt goda Glutenfria Kladdkakecookies med en mitt fylld av kola! Att toppa dem med salt tog dem till helt nya höjder. För vi vet ju […]

Bea
Bea
1 year ago

Supergoda!
Och jag hade bara det o-klibbiga råsockert och det gick fint.

Key lime pie i strut

Nästa inlägg

Key lime pie i strut

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x