Jag har bakat mina himmelskt goda Glutenfria Kladdkakecookies med en mitt fylld av kola! Att toppa dem med salt tog dem till helt nya höjder. För vi vet ju alla att sött och bästa makar!
Glutenfria Kladdkakecookies med kola, 20 st:
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker (den klibbiga varianten)
2 ägg
3 dl glutenfri mjölmix – jag använder sempers
3 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl karamelliserad mjölk – denna använder jag
+ flingsalt att garnera med
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa på hög hastighet i 5 minuter.
- Vänd ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
- Rör försiktigt ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och vänd ihop en klumpfri smet.
- Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 10 st på varje plåt.
- Gör en grop i kakorna och fyll dem med karamelliserad mjölk, ca. 1/2-1 msk i varje.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
TIPS:
* Förvaras i tätslutande burk med lock i skafferiet.
* Hållbarhet: 1 vecka i skafferi, 3 månader i frys.
* Kolan kan bytas mot annan kräm eller godisbitar som enkelt smälter i ugnen.