Småkakor

Kolagrottor

32 röster
Kolagrottor
Kolagrottor, småkakor fyllda med en söt kolakräm och toppade med söta hallon. Himla goda!

Här om dagen frågade jag er på min instagram vad ni önskade att jag skulle baka för härliga bakverk denna vecka. Många var ni som skrev ”Hallongrottor fast med kola”. Era ord är min lag så här sitter jag nu med ett fat fyllt till bredden med Kolagrottor. Jag toppade dem med lite frystorkade hallon för att bryta av det söta. Mums!

Kolagrottor
Kolagrottor är för dig som tröttnat på den klassiska hallongrottan. Prova vetja!

Jag kom på efter att jag bakat dessa att jag borde bytt frystorkade hallon mot hackade salta jordnötter. Tänk er den kombinationen? Som en liten snickerskaka! Ska prova det nästa gång. Så gott!

Kolagrottor, 20 st:

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4.25 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl karamelliserad mjölk
+ 0,5 dl frystorkade hallon till garnering

Gör så här:
1. 
Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 20 stabila kakformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Knåda ihop alla ingredienser (utom kola och hallon) till en smidig deg – knåda bara tills degen precis går ihop.
3. Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Forma en grop i varje degboll, gärna med något runt i trä – t.ex. skaftet av en träslev. Fyll sedan groparna med karamelliserad mjölk.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter, till de fått en gyllene färg. Tag ut och toppa med frystorkade hallon, låt sedan svalna helt innan servering.

Lycka till med bakningen!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Glutenfria Kladdkakecookies

Nästa inlägg

Glutenfria Kladdkakecookies med kola

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x