Brownies som småkakor, hur ljuvligt får det lov att bli?
Jag lade ut dessa kakor på min instagram tidigare idag, på story och inom 10 minuter hade det trillat in över 200 meddelanden med frågor om receptet på dessa kakor. Så himla roligt, det gör mig glad. Och lika chockad varje gång. Jag älskar ert engagemang i bakningen. Det är ju trots allt för er skull som jag skapar så många smarriga recept. Och detta var minst sagt smarrigt.
Ser ni så kladdiga kakorna är i mitten? De blev precis lika kladdiga som en brownie, och lite sådär härligt sega. Enkla att baka är de också, vilket jag vet att ni gillar. Snabbt, enkelt och ljuvligt gott.
Browniecookies, 10 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
+ flingsalt till topping
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka. Lycka till med kakbaket! Kram. ♥
Hej, går det att byta ut farinsockret?
Hej, går det att byta ut farinsockret mot något annat? Skulle gärna vilja testa att baka dom, ser helt magiskt goda ut. Kram
Du kan byta mot strösocker om du vill! Kram 🙂
Okej tack så mycket!
Måste testa dessa! Ser gudomligt goda ut men en fråga, går det bra att frysa dessa tror du?
De blev såååå goda! Ja, du kan frysa dem 🙂 Kram! <3
Är det mörk choklad som gäller eller tror du man kan byta ut mot mjölkchoklad? 🙂
Har sett flera som bytt ut mot mjölkchoklad så det ska funka! 🙂 Kram!
Hej! När ska man ha på flingsaltet?
Hej! Går det att byta ut chokladen mot något annat, t.ex. extra kakao?
Bakade dessa och tog med till jobbet, de gjorde succé! det var några som skulle baka dem själva också. Verkligen supergoda!
Nu till min fråga, jag älskar salt caramel och funderar på om man skulle kunna byta ut den mörka chokladen mot Fazer Salty Toffee Crunch istället? Vad tror du om detta? 🙂
Otroligt goda kakor men mina blev heeelt platta trots bakpulver? Några tips tilll nästa gång? 🙂
När du skriver farinsocker, kan man använda farin strö?
Det är farin strö som jag använt 🙂 Kram!
Gör det något om man inte har elvisp? 🙂
De blev helt perfekta trots att jag tog bort chokladen! Jag ersatte chokladen med en extra matsked av kakao och lite extra smör!
Underbart! Vad kul! Kram <3
Wow Frida!!!! Ditt bästa recept enligt mig, såååå enkelt men såååå gott. Mina såg exakt likadana ut som dina. Så himmelskt goda. Tack för det här receptet!
Hejsan!
Jag har nyligen gått med VV, finns det något sätt man kan göra dessa nyttigare? kan man byta ut tex. Socker mot sötströ osv?
Älskar din blogg och instagram, tyvärr gör inte mina viktväktarpoints det
Går det att utesluta ägg i receptet?:)
Måste man använda farin strö?
Du kan byta mot muscovado! 🙂
Alltså WOW! satte igång bakningen och insåg mitt i att jag inte hade någon kakao. Dock gick det lika bra utan. Dessa är MAGISKA!!
Vad roligt att höra! Toppen att det går lika bra utan kakao! Stor kram 🙂
Dom gick åt snabbt här hemma så provade igen, denna gången med kakao. Chokladsmaken blev mer intensiv denna gång, Mums! Tack för bra recept, kram!
Hej! jag tänkte göra dom här till dopet för vår lilla tjej men tänkte göra dom lite mindre, ish halva storleken, hur länge tror du att dom ska vara i ugnen då? 🙂
Hej! Vad roligt! Sätt klockan på 5 minuter och kolla till kakorna då. Då kommer du kunna se på ett ungefär om de är klara eller behöver ett par minuter till. De ska ha flutit ut (men fortfarande vara ganska tjocka) och börjat krackelera lite på ytan när de är klara. 🙂 Lycka till! Stor kram. <3
Hej Frida! Kakorna blev super goda men tycker att de flöt ut lite för mycket och blev ganska stora, vad kan det bero på? Kram:)
Hur rekommenderar du att man förvarar dessa? 😀 Tänkte baka ikväll och ta med som en inflyttningspresent på lördag 😀
[…] brownie cookies som ligger till grund för dessa drömgoda kärleksmumscookies är Tuti Dolci & Baka med Frida som båda har väldigt goda och bra recept på brownie […]
Hej! Dom blev supergoda men upplever att dom flöt ut lite för mycket och blev väldigt platta, vet du vad det kan bero på ? Kram
My God! Vilka goda kakor. Mina blev perfekta, trots att jag hade i både bakpulvret och kakaon med en gång tillsammans med äggen och sockret…Flingsaltet på var en riktig hit. Så lätta att baka och oftast har man alla ingredienser hemma. Tack för dina goda recept!
Hej. Tänkte testa dessa, ska flingsaltet på när kakorna kommit ut ifrån ugnen?
Hej Frida! Går dessa att göra glutenfria?
[…] jag gjorde igår var från henne. Så bra recept verkligen!!!!! HÄR kan ni hitta hennes blogg och HÄR kan ni hitta receptet på hennes […]
Som andra nämnt, de flöt ut rejält och blev tunna.
Nästa gång får jag öka på mjölmängden, läser ju här att det var många andra som också fick platta kakor och inte sådan höjd du visar på bild.
Supergoda men någon vajsing med mjölmängden, men pået igen…
Jag har bakat detta recept otaliga gånger och aldrig råkat ut för platta kakor. Hur är konsistensen på smeten för dig? Och plattar du till innan ugnen? Kram!
Kan jag byta ut farinsocker till muscovadosocker?
Det funkar! <3
Tack min kära 😙
[…] av bloggens allra populäraste recept är mina brownie cookies, jag förstår varför. De är nämligen bland de godaste kakor som finns. Och ni är många som […]
När ska man ha på flingsaltet innan eller efter ugnen?
Innan! 🙂
Testade detta med mjölkchoklad blev jätte gottn 🍫
Åh så gott! 🙂
Mina flyter inte ut alls 😂 har du vanlig ugn eller varmluft?
Kan man ta bara farin socker? Tar man lika mycket som strösocker extra då?