Kladdkakor och Brownies, Småkakor

Brownie cookies

BrowniecookiesBrownies som småkakor, hur ljuvligt får det lov att bli?
Jag lade ut dessa kakor på min instagram tidigare idag, på story och inom 10 minuter hade det trillat in över 200 meddelanden med frågor om receptet på dessa kakor. Så himla roligt, det gör mig glad. Och lika chockad varje gång. Jag älskar ert engagemang i bakningen. Det är ju trots allt för er skull som jag skapar så många smarriga recept. Och detta var minst sagt smarrigt.

BrowniecookiesSer ni så kladdiga kakorna är i mitten? De blev precis lika kladdiga som en brownie, och lite sådär härligt sega. Enkla att baka är de också, vilket jag vet att ni gillar. Snabbt, enkelt och ljuvligt gott.

Browniecookies, 10 st:

Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
+ flingsalt till topping

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

BrowniecookiesHoppas att det ska smaka. Lycka till med kakbaket! Kram. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

47 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Isabel
Isabel
5 years ago

Hej, går det att byta ut farinsockret?

Isabel
Isabel
5 years ago

Hej, går det att byta ut farinsockret mot något annat? Skulle gärna vilja testa att baka dom, ser helt magiskt goda ut. Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Isabel
5 years ago

Du kan byta mot strösocker om du vill! Kram 🙂

Isabel
Isabel
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Okej tack så mycket!

Sandra
Sandra
5 years ago

Måste testa dessa! Ser gudomligt goda ut men en fråga, går det bra att frysa dessa tror du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
5 years ago

De blev såååå goda! Ja, du kan frysa dem 🙂 Kram! <3

Josefin
Josefin
5 years ago

Är det mörk choklad som gäller eller tror du man kan byta ut mot mjölkchoklad? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefin
5 years ago

Har sett flera som bytt ut mot mjölkchoklad så det ska funka! 🙂 Kram!

Elsa
Elsa
5 years ago

Hej! När ska man ha på flingsaltet?

Klara
Klara
5 years ago

Hej! Går det att byta ut chokladen mot något annat, t.ex. extra kakao?

Marie
Marie
5 years ago

Bakade dessa och tog med till jobbet, de gjorde succé! det var några som skulle baka dem själva också. Verkligen supergoda!

Nu till min fråga, jag älskar salt caramel och funderar på om man skulle kunna byta ut den mörka chokladen mot Fazer Salty Toffee Crunch istället? Vad tror du om detta? 🙂

Mikaela
Mikaela
5 years ago

Otroligt goda kakor men mina blev heeelt platta trots bakpulver? Några tips tilll nästa gång? 🙂

Noor
Noor
5 years ago

När du skriver farinsocker, kan man använda farin strö?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Noor
5 years ago

Det är farin strö som jag använt 🙂 Kram!

Sara
Sara
5 years ago

Gör det något om man inte har elvisp? 🙂

Louise
Louise
5 years ago

De blev helt perfekta trots att jag tog bort chokladen! Jag ersatte chokladen med en extra matsked av kakao och lite extra smör!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Louise
5 years ago

Underbart! Vad kul! Kram <3

Ann
Ann
5 years ago

Wow Frida!!!! Ditt bästa recept enligt mig, såååå enkelt men såååå gott. Mina såg exakt likadana ut som dina. Så himmelskt goda. Tack för det här receptet!

Elin Mattsson
Elin Mattsson
5 years ago

Hejsan!

Jag har nyligen gått med VV, finns det något sätt man kan göra dessa nyttigare? kan man byta ut tex. Socker mot sötströ osv?
Älskar din blogg och instagram, tyvärr gör inte mina viktväktarpoints det

Malkn
Malkn
5 years ago

Går det att utesluta ägg i receptet?:)

Bakgalen
Bakgalen
5 years ago

Måste man använda farin strö?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bakgalen
5 years ago

Du kan byta mot muscovado! 🙂

Alexandra
Alexandra
5 years ago

Alltså WOW! satte igång bakningen och insåg mitt i att jag inte hade någon kakao. Dock gick det lika bra utan. Dessa är MAGISKA!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alexandra
5 years ago

Vad roligt att höra! Toppen att det går lika bra utan kakao! Stor kram 🙂

Alexandra
Alexandra
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Dom gick åt snabbt här hemma så provade igen, denna gången med kakao. Chokladsmaken blev mer intensiv denna gång, Mums! Tack för bra recept, kram!

Emma
Emma
5 years ago

Hej! jag tänkte göra dom här till dopet för vår lilla tjej men tänkte göra dom lite mindre, ish halva storleken, hur länge tror du att dom ska vara i ugnen då? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
5 years ago

Hej! Vad roligt! Sätt klockan på 5 minuter och kolla till kakorna då. Då kommer du kunna se på ett ungefär om de är klara eller behöver ett par minuter till. De ska ha flutit ut (men fortfarande vara ganska tjocka) och börjat krackelera lite på ytan när de är klara. 🙂 Lycka till! Stor kram. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej Frida! Kakorna blev super goda men tycker att de flöt ut lite för mycket och blev ganska stora, vad kan det bero på? Kram:)

Anna
Anna
5 years ago

Hur rekommenderar du att man förvarar dessa? 😀 Tänkte baka ikväll och ta med som en inflyttningspresent på lördag 😀

trackback
5 years ago

[…] brownie cookies som ligger till grund för dessa drömgoda kärleksmumscookies är Tuti Dolci & Baka med Frida som båda har väldigt goda och bra recept på brownie […]

Moa Sjölund
Moa Sjölund
5 years ago

Hej! Dom blev supergoda men upplever att dom flöt ut lite för mycket och blev väldigt platta, vet du vad det kan bero på ? Kram

Marie
Marie
4 years ago

My God! Vilka goda kakor. Mina blev perfekta, trots att jag hade i både bakpulvret och kakaon med en gång tillsammans med äggen och sockret…Flingsaltet på var en riktig hit. Så lätta att baka och oftast har man alla ingredienser hemma. Tack för dina goda recept!

Sara pallesen
Sara pallesen
4 years ago

Hej. Tänkte testa dessa, ska flingsaltet på när kakorna kommit ut ifrån ugnen?

Emilia
Emilia
4 years ago

Hej Frida! Går dessa att göra glutenfria?

trackback
4 years ago

[…] jag gjorde igår var från henne. Så bra recept verkligen!!!!! HÄR kan ni hitta hennes blogg och HÄR kan ni hitta receptet på hennes […]

Maja
Maja
3 years ago

Som andra nämnt, de flöt ut rejält och blev tunna.
Nästa gång får jag öka på mjölmängden, läser ju här att det var många andra som också fick platta kakor och inte sådan höjd du visar på bild.
Supergoda men någon vajsing med mjölmängden, men pået igen…

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Maja
3 years ago

Jag har bakat detta recept otaliga gånger och aldrig råkat ut för platta kakor. Hur är konsistensen på smeten för dig? Och plattar du till innan ugnen? Kram!

Linda
Linda
3 years ago

Kan jag byta ut farinsocker till muscovadosocker?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linda
3 years ago

Det funkar! <3

Parisa
Parisa
3 years ago

Tack min kära 😙

trackback
3 years ago

[…] av bloggens allra populäraste recept är mina brownie cookies, jag förstår varför. De är nämligen bland de godaste kakor som finns. Och ni är många som […]

Anna-Carin
Anna-Carin
3 years ago

När ska man ha på flingsaltet innan eller efter ugnen?

Ella
Ella
2 years ago

Testade detta med mjölkchoklad blev jätte gottn 🍫

Hanna
Hanna
1 year ago

Mina flyter inte ut alls 😂 har du vanlig ugn eller varmluft?

Frida
Frida
8 months ago

Kan man ta bara farin socker? Tar man lika mycket som strösocker extra då?

Frida Skattberg

Nästa inlägg

3 dagars semester

47
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x