Mina vänner. Det här med att koka egen sylt, hur fint är inte det?
Jag vet att det finns bra sylt att köpa. Sylt utan “skit”. Men det är just hela grejen med att stå i köket och se när sylten puttrar på spisen. För att inte tala om doften som sprider sig över hela gården och letar sig in hos grannarna. Jag älskar att koka sylt. Dels för att jag inte vet någon godare jordgubbssylt än min egen (ja, så får man tycka), dels för att jag plockat jordgubbarna själv och vill ta tillvara dem på bästa vis. Men också för att det känns så oerhört lyxigt att tassa ut i boden en grå vinterdag för att plocka in en burk jordgubbssylt till frukostpannkakorna. Verkligen lyxigt! Jag minns inte när jag köpte sylt senast, tror att det var för minst 4 år sedan. Jag kan idag inte tänka mig att köpa sylt. Det smakar inte jordgubbar, inte på riktigt.
Min Jordgubbssylt innehåller 4 ingredienser. Den går fort att koka och blir helt galet god. Här finner ni mitt recept på Jordgubbssylt.
Brukar du koka din egna sylt? ♥
Måste bara få dela med mig av mitt bästa och enklaste recept på jordgubbssylt! Tina 1kg frysta ekologiska jordgubbar med 350 g strösocker, ex över natten. Koka ca 10 minuter. Skumma av. Ta sedan potatismosstöten och stöt sönder jordgubbarna. Häll upp i ex honungsburkar, låt svalna och frys in det som ej går åt direkt. Godaste sylten och det går bra att både dubbla och tredubbla receptet.
Hej! Wow, vilket toppenrecept. Måste prova det! Tusen tack 🙂 Kram! <3
Tack Frida för recept! Ska bli jättekul att prova 🙂 Jenny
Tack själv! Kram <3