Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostoscaKladdkaka med Kokostosca. Eller kladdkaka och tosca i allmänhet, går det att få nog? Det är SÅ gott! Jag som älskar seg kola älskar såklart även tosca. Och kokosen ligger mig varmt om hjärtat den också, så kombinationen får mig på fall direkt. Speciellt i samband med kladdis. Jag som till och med ger ut en bok i höst fylld med magiska kladdkakor. Galet!

Kladdkaka med kokostoscaDenna kladdkaka blir mer seg än kladdig, vilket passar bra ihop med kokostoscan. Ska man ha en topping på kladdkaka så är det alltid bra om den är åtminstone lite fast, att den hunnit sätta sig. Så att inte allt rinner ut i en enda smet. Denna är det lite bakpulver i som gör kakan seg och lite mer fast. Älskar den!

Kladdkaka med kokostosca, 12 bitar:

Kokostosca:
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
4 dl kokos

Kladdkaka:
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 ägg
1.25 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform (24 cm) med smör.
Kokostosca: Koka ihop alla ingredienser utom kokos i en kastrull. Låt sjuda medan du gör kladdkakesmeten. Rör sedan ner kokosen och ställ åt sidan.
Kladdkaka: Rör smör och strösocker krämigt. Tillsätt ägget och rör ihop en smet. Rör sedan ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri, tjock smet. Bred ut smeten i formen och klicka sedan över kokostoscan.
Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna innan du tar bort kanten och skär upp kakan.

Kladdkaka med kokostoscaFör att göra kakan extra festlig kan du toppa med färska bär och lite grönt, t.ex. citronmeliss. Så fint, visst? 🙂

Hoppas att kakan ska smaka. Lycka till med baket! Stor kram. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolett
Nicolett
5 years ago

Bakade denna precis som en efterrätt till morgondagen men blev besviken 🙁 Efter 20 min på över- o undervärme så var den lika lös som en soppa, lät den stå 10 min till vilket var lagom men då hade all kokostosca försvunnit ner i kladdkakan.. Och blev osäker när man skulle vispa smöret krämigt, antog att man skulle ha det rumsvarmt då? Den blev god men inte alls fin o servera 🙁

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nicolett
5 years ago

Hej! Vad himla tråkigt. Som det står i receptet så ska smöret till kakan vara rumsvarmt. Det kan vara så att din ugn inte är lika effektiv som min, trots att vi har samma gradantal. Prova att grädda kakan lite innan du klickar över kokostoscan nästa gång. 🙂 Stor kram!! <3

Linn
Linn
5 years ago

Hej!
När du skriver vad man ska ha för temp i ugnen, använder du över o under på alla dina recept eller använder du varmluft?
🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linn
5 years ago

Hej! Alltid över/undervärme om inget annat anges. Bakar nog aldrig med varmluften på 🙂 Kram!

Teresia
Teresia
5 years ago

Hej, har du prövat frysa ner denna? Jag ska ha gäster nästa helg men vill passa på och baka nu medans jag har tid 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Teresia
5 years ago

Den kan du frysa utan problem 🙂 Kram!

N
N
5 years ago

När man ska göra kladdkakan, ska smöret smältas när den ska blandas med sockret då?

Jordgubbssylt

Nästa inlägg

Att koka egen Jordgubbssylt

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x