Vardag

Jag bakar dina recept

Frida SkattbergHej du fina!
Jag har den liten idé som jag vill bolla med dig.
Det är nämligen så att jag vet att nästan alla ni som läser min blogg sitter inne på en hel hög med smarriga recept, inte sant?
Varför kan vi inte dela med oss av recepten till varandra? Jag delar recept med dig dagligen här på bloggen, men nu önskar jag även att du delar dina allra bästa recept med mig!

Jag har tänkt att börja baka en bloggläsares recept varje månad!
Hur låter det?
Att ni delar era bästa recept med mig, jag plockar upp ett recept som jag bakar efter och publicerar här på bloggen med bilder på bakverket samt namn på dig som gett mig receptet. Visst låter det kul? 🙂

*En bloggläsares recept*

↑ tänkte jag döpa kategorin till här på bloggen och då lägga in alla recepten där.
Skulle det bli så att denna grej blir poppis bland er så kan jag framöver baka två recept i månaden från er. Åh det skulle ju vara så himla roligt att få provbaka era favoriter precis som ni bakar mina!

Återkom gärna med tankar, tips och idéer! Låt oss skapa denna nya grej på bloggen tillsammans. Stor kram! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
5 years ago

Det låter jätteroligt, vad kul 🙂 Jenny

Michelle Bergström
5 years ago

Jag tycker att det låter som en toppen idé!

Elsa
Elsa
5 years ago

Hej Frida! Jätte roligt koncept!
Jag bakat dessa kakor jätte långe nu men aldrig lyckats komma på ett bättre namn än bajskakor då de ibland råkar se ut som mindre koblajor. Men låt inte namnet bedra, de är jätte populära bland familj och vänner.

Gör ungefär 10 stycken STORA kakor
200g rumstempererat smör
300g socker
1 stort ägg
275g mjöl
75g kakao
1 tsk bakpulver
En skvätt mjölk (frivilligt)
100g mjölkchoklad
50g vit choklad
1-2 rullar center

Blanda ihop alla ingredienser till en tjock smet och tillsätt sedan mjölk för en önskad konsistens. Sendan brukar jag vira in hela bitar av chokladerna som ett paket och se till att centern är hyfsat täckt så att den inte rymmer ut.
Sen är det bara att grädda i ugnen i 200 grader i 10 minuter

Ellen
Ellen
5 years ago

Hej!
Eftersom du älskar kladdkaka lika mycket som jag gör så ska jag dela med mig av min kladdkaka som alla hittills älskat alla dessa år jag gjort den!

250g bakchoklad, använder fazer
200g smält smör

2 ägg
2dl socker

2 dl mjöl
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver

Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa äggen och sockret fluffigt och häll i chocklad smeten. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i choklad ägg smeten. Grädda i ca 12-14 min i 175 grader.
Denna kaka är extremt kladdig men då den får stå en par timmar tar den ihop och blir fast och enklare att servera. Men förstås godast att servera varm med en skopa vaniljglass och färsk bär, mums!

Ha det bra!

Kajsa Westman
Kajsa Westman
5 years ago

Hej Frida!
Jag har snott ett recept från min mammas gamla handskrivna bakbok, som jag aldrig sett någon annanstans på nätet. Jag har letat överallt och läst massor av liknande recept, men inget matchar originalet från min mormors bästa väninna, Märta. Numer har jag det uppskrivet i mobilen! Enkel och lätt att göra. En kaka med julsmak.

Märtas mjuka pepparkaka

3dl socker
3dl mjöl
2tsk mald kanel
1tsk mald nejlika
1tsk mald kardemumma
1/2dl filmjölk
1dl mjölk
1 ägg
50g smält smör
1,5 msk lingonsylt
1tsk bikarbonat

Blanda alla ingredienser i en bunke. Ingen visp behövs. Grädda i 45min i 175gr, i smord o bröad form, helst i form med mittenhål.

Michaela
Michaela
5 years ago

Ååååh va kul!!!

Maikki
Maikki
5 years ago

Frukt pankaka

0,4 dl fullkornsmjöl
2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2tl bakpulver
1/2 banan eller päron puré
2,4 dl havremjölk

blanda allt ihop

Ida
Ida
5 years ago

Vilken bra idé!! Jag har lite olika recept som är mina favoriter.

Farmor Ingrids bregottkakor
300 g röd Bregott ask
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl maizenamjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör ihop alla ingredienser och grädda i ugnen på 150 grader i ungefär 30 minuter.

Mammas bruna kakor (julkakor)
240 g smör/margarin
2 1/2 dl socker
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 ägg
1 msk sirap
1 tsk nejlika

Rör ihop alla ingredienser och rulla sen till små bollar. Rulla bollarna i lite mjöl och ta sen en gaffel och tryck till. In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Moa
Moa
5 years ago

Men åh va kul!!!!

Anette Hjerpe
5 years ago

Åhh vilken fin idé , här får du mitt recept på en supergod Norrlandskaka med en mjuk och go fyllning och smak av kanel.
NORRLANDSKAKA ugn 175 grader
2 ägg
2 kkp strösocker
1 kkp mjölk
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk kanel
75 g smält smör
Fyllning
1 äggula
50 g smält smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Jag blandar gärna lite kaffe i fyllningen och då tillsätts lite mer florsocker
Gör så här ;
Ägg och socker vispas pösigt, blanda ihop mjöl,bakpulver och kanel och tillsätt i smeten, för till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i smord bröad rund form och grädda i 175 grader ca 30 min.
Rör ihop fyllningen , dela kakan på hälften och fyll den medans den är ljummen, sikta florsocker över och njut med en klick vispad grädde. Receptet är ju lite gammeldags då det står mått i kaffekoppar, men det går att googla så får du reda på hur många deciliter en kaffekopp är. Hoppas du vill använda mitt recept. Kram Anette i Norrland

Tuva
Tuva
5 years ago

Hej!
Kan du inte testa att göra nyttiga muffins?
Typ choklad eller blåbärs.

Ellanore
Ellanore
5 years ago

Hej! Jag har ett recept på kladdkaka som jag gärna skulle vilja dela med mig av. Med den vann jag kladdkakeracet i höstas. Det är en glutenfri kladdkaka med dulce de leche och flingsalt, om du söker på det kommer receptet upp. Hoppas du vill baka mitt recept!

Ellanore
Ellanore
5 years ago

Hej! Jag har ett recept på kladdkaka om jag gärna skulle vilja dela med mig av. Det är en glutenfri kladdkaka med dulce de leche och flingsalt, om man söker på det så kommer receptet upp. Hoppas att du vill baka mitt recept

Wilma
Wilma
5 years ago

Hej, vilken kul idé!
Jag och en kompis gjorde vattenmelons sorbé som blev sååå himla god! Det hade varit kul om du ville testa den.

Recept:
1 halv vattenmelon
4 msk strösocker
1 lime
Lite vatten om

Mixa melonen och tillsätt sedan socker och limesaft. Häll upp i en form och låt stå i frysen i 4 Tim, servera!

Kram, hoppas du vill testa!

Wilma
Wilma
5 years ago

Hej vilken rolig idé!
Jag och en kompis gjorde vattenmelons sorbé som blev såå himla god!

1/2 vattenmelon
1 lime
4 msk strösocker

Mixa vattenmelonen och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll upp i en form och frys i 4 Tim. Servera!

Hoppas du vill testa vårat recept! Kram.

Angelica Rosén
Angelica Rosén
5 years ago

Denna var min absoluta favoritkaka när jag var barn, min morfar och hans fru bakade den alltid åt mig när jag hälsade på dem och jag kunde äta hur mycket som helst:) nu bakade jag den nyligen till min sambo och han älskade den också. Ett plus för att den är så enkel att göra också. I orginalreceptet är det rabarber men testade med hallon en gång och var också fantastiskt gott. Men gäller att man gillar bittermandel då det är den som gör denna kaka unik enligt mig.

Skånsk rabarberkaka
Portioner: ca 8 bitar
4-5 hg rabarber eller hallon
1/2 dl socker
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 bittermandlar eller några droppar
bittermandelolja
ev 25 g mandelspån (1/2 påse)

Kakan eller desserten med rabarber är en gammal goding. Ursprunget är ett recept från Dagens Nyheters matsidor på tidiga 70-talet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Putsa och skala rabarbern om den inte är alldeles nyuppkommen. Skär den i bitar. Lägg rabarber och socker i botten av en eldfast form. Ta gärna en vid pajform ca 24 cm i diameter. Smält smöret till sockerkakssmeten.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda äggvispet med smör, vatten, mjöl, bakpulver och riven bittermandel eller ett motsvarande mängd bittermandelolja.

Häll smeten över rabarbern i formen och sätt in i nedre delen av ugnen. Ta ut efter tio minuter och strössla över ett tunt lager mandelspån. Grädda totalt 30–35 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Servera kakan ljummen som dessert direkt ur formen.

Vill man ha något litet till kakan passar det fint med vaniljglass eller vispgrädde.

Alice H
5 years ago

Gud vilken fin idé! Har själv ingen fantasi, då det vore kul med flera inspirations källor

Janina
Janina
5 years ago

Hejsan!! Vilken rolig idé! Jag skulle vilja dela med mej av ett recept som jag hittade bland mammas recept, som jag bakat många, många gånger och som är ett av mina absoluta favoritrecept! Omtyckt av både stora å små.

Havremuffins med vitchoklad
Ingredienser:
200 gram smör
6 dl havregryn
1 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
Dumle och vitchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och rör samman med havregryn. Vispa ägget och sockret. Rör ihop båda blandningarna, tillsätt kakao och vaniljsocker. Klicka ut i muffinsformar och sätt en halv dumle i varje muffins. Ställ i ugn och grädda i ca. 10 minuter. När muffinsen kommer ut ur ugnen placerar du 1 bit vitchoklad på varje muffins och låter chokladen smälta. Redo för servering!
Himmelskt resultat

Alma Granlund
Alma Granlund
5 years ago

Jag vet att du gillar kladdkaka så mycket och därför tänkte jag bjuda på 2 recept på kladdkakor!

After Eight kladdkaka:

150 g smör
4 ägg
4 DL strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
Ca 15 After Eight bitar

Tryffeltopping:
3/4 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
After Eight bitar

Servera med vispad grädde!

Gör så här:
Sätt ugnen på 174 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör tillsist ner det smälta smöret.
Klä en rund form med avtagbar kant (ca 24cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen, tryck ner 10-15 After Eight bitar och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Ställ in kakan ca 1 h i kylen tills den har stelnat.

Tryffeltopping:
Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kakan och ställ i kylen 3-4 h. Tryck ner After Eight bitar i kakan.

Servera med vispad grädde! 🙂

Kladdkaka med apelsin:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
Rivet skal av 1 apelsin
Servera med vispad grädde

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner de i smeten tillsammans med smöret. Riv apelsinen och blanda ner i smeten. Klä en rund form med avtagbar kant (ca 24cm i diameter) med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 17-20 min.

Servera med vispad grädde! 🙂

Hoppas det ska smaka och alla kan följa mig på Instagram: @_baka.med.mig_

Nora
5 years ago

Vilken rolig idé!! Jag har ett recept på en chocolate chip cookie-pajdeg som är såå god! Har inte gjort någon perfekt fyllning till den än men har testat med din chokladfudge (choklad & kondenserad mjölk) i och det blev supergott!

Recept på pajdegen:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
100 g choklad
Sätt ugnen på 175°c. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Rör ner ägget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan i smeten och blanda tills du har en smidig deg. Hacka chokladen ganska smått och blanda in i degen. Ställ sedan in i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform (ca 23cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är lite gyllenbrun. När du tagit ut pajen kan kanterna ha sjunkit ner, ta då några lager hushållspapper eller liknande och tryck försiktigt längs med formens kant. Om du som jag får lite pajdeg över så är det perfekt att rulla till små bollar och grädda på en plåt i 5-10 minuter. Då får du små chocolate chip cookies som du kan använda till dekoration.

Vore superkul om du vill testa, kraam<3

Kladdkaka med kokostosca

Nästa inlägg

Kladdkaka med kokostosca

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x