Desserter

Key lime pie i strut

8 röster
Key lime pie i strut
Key lime pie i strut. Enkelt att baka, festligt att servera och himla goda!

Istället för att krossa kex och göra pajskal som i en vanlig Key lime pie så rotade jag fram ett gäng glassrån ur skafferiet och tänkte att de måste passa perfekt som ”pajskal”. Jag experimenterade lite och kom fram till något fantastiskt. Både roligt att baka, enkelt och så himla gott!

Key lime pie I strut
Key lime pie i strut. Dessa kommer att göra succé vid varje fikatillfälle!

Key lime pie i strut, 12 st:

Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
saft från 4 st. limefrukter
rivet skal från 3 st. limefrukter
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor
+ 12 st. glassrån

Garnering strut:
150 g vit choklad

Maräng:
1.5 dl vatten
2 dl strösocker
3 äggvitor

Gör så här:

  1. Placera ut dina glassrån i en struthållare, ställ på en plåt och sätt ugnen på 175§C över/undervärme.
  2. Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, limesaft- och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna och ägg. Rör ihop till en slät blandning.
  3. Fördela blandningen jämnt i strutarna.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
  5. Smält den vita chokladen till garnering och doppa toppen av strutarna i chokladen. Låt stelna.
  6. Maräng: Koka socker och vatten i en kastrull till 123°c.
    Var noggrann med värmen på plattan så att sockerlagen inte bränns!
  7. Vispa äggvitor i en rostfri bunke med elvisp eller i din assistent. Vispa till ett skum och tillsätt sedan sockerlagen i en tunn stråle under konstant vispning.
  8. Fortsätt vispa till marängen svalnat helt och styva toppar bildas.
  9. Spritsa marängen i strutarna och bränn snabbt av med en gasbrännare.
  10. Toppa eventuellt med lite rivet limeskal.

Lycka till med bakningen!

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennifer
Jennifer
9 months ago

Vart kan man köpa ställning till strutarna?

Jenny
Jenny
9 months ago

Hej!
Dessa ser så goda ut. Jag tänkte göra dessa till min kompis babyshower. Men eftersom läget är som det är så flyttar vi på den lite. Min fråga är om det går att frysa in dessa? Samt när det är som bäst tid att lägga på marängen och bränna av den? 🙂

långpannerecept

Nästa inlägg

Hallongrottor i långpanna

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x