Istället för att krossa kex och göra pajskal som i en vanlig Key lime pie så rotade jag fram ett gäng glassrån ur skafferiet och tänkte att de måste passa perfekt som “pajskal”. Jag experimenterade lite och kom fram till något fantastiskt. Både roligt att baka, enkelt och så himla gott!
Key lime pie i strut, 12 st:
Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
saft från 4 st. limefrukter
rivet skal från 3 st. limefrukter
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor
+ 12 st. glassrån
Garnering strut:
150 g vit choklad
Maräng:
1.5 dl vatten
2 dl strösocker
3 äggvitor
Gör så här:
- Placera ut dina glassrån i en struthållare, ställ på en plåt och sätt ugnen på 175§C över/undervärme.
- Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, limesaft- och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna och ägg. Rör ihop till en slät blandning.
- Fördela blandningen jämnt i strutarna.
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
- Smält den vita chokladen till garnering och doppa toppen av strutarna i chokladen. Låt stelna.
- Maräng: Koka socker och vatten i en kastrull till 123°c.
Var noggrann med värmen på plattan så att sockerlagen inte bränns! - Vispa äggvitor i en rostfri bunke med elvisp eller i din assistent. Vispa till ett skum och tillsätt sedan sockerlagen i en tunn stråle under konstant vispning.
- Fortsätt vispa till marängen svalnat helt och styva toppar bildas.
- Spritsa marängen i strutarna och bränn snabbt av med en gasbrännare.
- Toppa eventuellt med lite rivet limeskal.
Lycka till med bakningen!
Vart kan man köpa ställning till strutarna?
Här: https://www.myperfectday.se/alla-produkter/struthallare-wilton-cone-rack/ 🙂
Hej!
Dessa ser så goda ut. Jag tänkte göra dessa till min kompis babyshower. Men eftersom läget är som det är så flyttar vi på den lite. Min fråga är om det går att frysa in dessa? Samt när det är som bäst tid att lägga på marängen och bränna av den? 🙂
Hej! Jag förstår, hoppas att ni ska få en fin stund tillsammans när det blir av. <3
Dessa rekommenderar jag inte att frysa då strutarna kommer att bli fuktiga och mjuka vid upptining. Marängen är bäst att toppa med- och bränna av så sent som möjligt innan servering. Kram!