Småkakor

Hallongrottor i långpanna

46 röster
hallongrottor i långpanna
Hallongrottor i långpanna är enkla att baka och räcker till ett kakkalas för hela kvarteret.

Reklam för min bakbok: Detta recept är taget rakt av (sid. 12) från min bakbok Baka i långpanna deluxe som du kan köpa här. Foto är taget av fantastiska Helén Pe.

Hallongrottor i långpanna
Hallongrottor är en klassisk småkaka – bakas nu i långpanna för att göra det så enkelt som möjligt. Roligt är det också att baka en hel plåt med småkakor på detta vis.
Här ser ni en video på hur jag bakar dessa kakor steg för steg.

Hallongrottor i långpanna, 50 st:

Kakadeg:
400 g smör
9 dl vetemjöl
2 dl strösocker
finrivet skal från 1 citron
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl hallonsylt

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk färskpressad citronsaft

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.

2. Tärna smöret och nyp sedan ihop alla ingredienser utom sylten till en smidig deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i långpannan.

3. Gör 50 stycken gropar i degen med hjälp av ett teskedsmått. Fyll varje grop med hallonsylt.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna en aning.

5. Rör ihop florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Blir den för tjock kan du tillsätta lite vatten och är den för lös kan du tillsätta mer florsocker.

6. Ringla glasyren över kakan innan du skär den i jämnstora rutor.

TIPS:
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot 10 dl glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Förvaring: I en kakburk i skafferiet eller frys.
Hållbarhet: 3 veckor i skafferi, 3 månader i frys.

Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa mig bakom kulisserna på instagram. Och HÄR finner du fler recept på småkakor.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Denise
Denise
1 year ago

Hur lång är hållbarheten på dessa? Kan man frysa in dem? 🙂

Linda
Linda
11 months ago

Hei hvordan oppbevare du disse,i plastikk boks eller kakeboks??

Rebecca
Rebecca
3 months ago

Vad är det finrivna citronskalet till? Jag blir inte klok på vad man ska ha det till! Är det att det står fel och du menar citronsaft?

nötkolakaka

Nästa inlägg

Nötkolakaka - Baka i långpanna deluxe

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x