Småkakor

Hallongrottor i långpanna

19 röster
hallongrottor i långpanna
Hallongrottor i långpanna är enkla att baka och räcker till ett kakkalas för hela kvarteret.

Reklam för min bakbok: Detta recept är taget rakt av (sid. 12) från min bakbok Baka i långpanna deluxe som du kan köpa här. Foto är taget av fantastiska Helén Pe.

Hallongrottor i långpanna
Hallongrottor är en klassisk småkaka – bakas nu i långpanna för att göra det så enkelt som möjligt. Roligt är det också att baka en hel plåt med småkakor på detta vis.

Hallongrottor i långpanna, 50 st:

Kakadeg:
400 g smör
9 dl vetemjöl
2 dl strösocker
finrivet skal från 1 citron
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl hallonsylt

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk färskpressad citronsaft

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.

2. Tärna smöret och nyp sedan ihop alla ingredienser utom sylten till en smidig deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i långpannan.

3. Gör 50 stycken gropar i degen med hjälp av ett teskedsmått. Fyll varje grop med hallonsylt.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna en aning.

5. Rör ihop florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Blir den för tjock kan du tillsätta lite vatten och är den för lös kan du tillsätta mer florsocker.

6. Ringla glasyren över kakan innan du skär den i jämnstora rutor.

TIPS:
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot 10 dl glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Förvaring: I en kakburk i skafferiet eller frys.
Hållbarhet: 3 veckor i skafferi, 3 månader i frys.

Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa mig bakom kulisserna på instagram. Och HÄR finner du fler recept på småkakor.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Denise
Denise
6 months ago

Hur lång är hållbarheten på dessa? Kan man frysa in dem? 🙂

nötkolakaka

Nästa inlägg

Nötkolakaka - Baka i långpanna deluxe

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x