Ett av bloggens allra populäraste recept är mina brownie cookies, jag förstår varför. De är nämligen bland de godaste kakor som finns. Och ni är många som länge frågat efter en glutenfri variant. Så idag fick jag tummen ur! Här har ni de allra godaste av glutenfria kladdkakecookies!
Glutenfria Kladdkakecookies, 20 st:
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker (den klibbiga varianten)
2 ägg
3 dl glutenfri mjölmix – jag använder sempers
3 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
+ flingsalt att garnera med
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa på hög hastighet i 5 minuter.
- Vänd ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
- Rör försiktigt ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och vänd ihop en klumpfri smet.
- Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 10 st på varje plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
TIPS:
* Se till så att chokladen inte innehåller något spår av gluten.
* Förvaring: I lufttät burk med lock i skafferiet.
* Hållbarhet: 3 veckor i skafferi, 3 månader i frys.
* Här kan ni se när jag bakar vanliga brownie cookies.
Kan man använda vanligt mjöl om man vill det istället?
Det funkar! <3
Vad är den klibbiga varianten av farinsocker?🤔😅
Var kanske lite otydlig!:) Det är sockret i plastförpackning. Sedan finns en kartong med “brun farin strö” också. Många brukar blanda ihop dessa. Kram
[…] Om du vill göra dessa kakor glutenfria så kan du använda detta recept på kladdkakecookies. […]
[…] har bakat mina himmelskt goda Glutenfria Kladdkakecookies med en mitt fylld av kola! Att toppa dem med salt tog dem till helt nya höjder. För vi vet ju […]
Supergoda!
Och jag hade bara det o-klibbiga råsockert och det gick fint.