Småkakor, Pajer

Hallonpajkakor

64 röster
Hallonpajkakor

Hallonpajkakor är en hallonpaj som en småkaka. Och dessa kakor riktigt smälter i munnen. De är otroligt goda om du frågar mig, och jag har nu bakat flera satser för att ha i frysen när sötsuget slår till. En kula vaniljglass eller en klick vaniljsås till dessa är inte helt fel. Men de funkar precis lika bra att äta så som de är också, gärna ute på picknick. Perfekt strandkaka!

Hallonpajkakor

Mina hallonpajkakor är enkla att baka och du använder samma deg till kakan som till smulet på toppen. Prova gärna att byta sylten mot vaniljkräm eller annan sylt. Eller varför inte lemoncurd?

TIPS:
Glutenfri: Byt vetemjöl mot Semper glutenfri mjölmix.
Vegansk: Byt smöret mot mjölkfritt margarin.
Förvaring/hållbarhet: Förvaras i en burk med tättslutande lock i svalt skafferi (1 vecka) eller i frys (3 månader).

Hallonpajkakor, 12 st:

Ingredienser:
220 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Fyllning:
2 dl hallonsylt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra en muffinsplåt (plats för 12 muffins).
  2. Rör smör, strösocker, florsocker och vaniljsocker krämigt i en skål.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en smulig deg – rör inte för mycket. Tag nu ut 1 1/2 dl av smulet som du sparar till topping. Knåda sedan vidare tills du fått en smidig deg.
  4. Fördela degen i formarna och forma som en liten fördjupning i varje kaka.
  5. Fyll med hallonsylten och toppa sedan med smulet.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter, tills de fått en fin och lätt gyllene färg.
  7. Tag ut och låt svalna helt innan du med hjälp av en kniv lossar de ur formen.
Hallonpajkakor

Lycka till med bakningen! Glöm inte att tagga mig #bakamedfrida på instagram när du bakat efter mina recept, det är så kul för mig att se vad ni bakat och kunna reposta era bilder.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lisette Freij
Lisette Freij
8 months ago

Det här ser så otroligt gott ut! Kan man baka dem i en minimuffinsplåt (24 st) eller blir de torra då?

Annica Klinkert
Annica Klinkert
8 months ago

Fantastiskt goda dock hade jag nog tagit färska hallon eller blåbär för att minska sötman något. Mycket bra recept 💕

Annica Klinkert
Annica Klinkert
8 months ago

Vill bara säga att du är fantastiskt duktig och har suveräna recept. Tack 😊

Ingrid
Ingrid
8 months ago

Godmorgon Frida
Jag ska baka dessa kakor idag 😀.Hur mycket deg har jag i formarna?

Marie Arnbom
Marie Arnbom
8 months ago

kan man använda vanliga muffinsformar?

Barbro
Barbro
7 months ago

Min deg blev lite lös, och det resulterade i att de föll sönder då jag tog upp dem ur formarna, lagade en ny sats där jag satte mer mjöl o då höll de ihop bra, bra att tänka på är att inte trycka botten för tunn!
Blandade även ut sylten med färska blåbär, blev väldigt gott. Jag behövde även ha dem mycket längre i ugnen! Supergoda!!

Saftig äppelkaka med kanel

Nästa inlägg

Saftig Äppelkaka med kanel

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x