Småkakor, Långpannerecept

Havrekakor i långpanna

104 röster

Inlägget innehåller en länk till min egen webbshop.

Havrekakor i långpanna

Havrekakor i långpanna med massor av mörk choklad. En kaka som får varje människa på fall. Att baka i långpanna ger många småkakor på nolltid. Fyll en kakburk, frysen eller ge bort till nära och kära. Här blir det kakor så det står härliga till. Enkla att baka är de också, dessa ljuva småkakor!

Havrekakor i långpanna

Se här så goda de ser ut, dessa sega havrekakor i långpanna. Kanten blir krispig och mitten blir seg. Fylld med så mycket choklad att en nästan får skämmas. Men bara nästan. Ursprungsreceptet är mitt recept på havrekakor med choklad.

TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix (ex. semper) och havregryn mot glutenfri havregryn.
* Förvaring/hållbarhet: Förvara i en burk med tättslutande lock i skafferi (2 veckor) eller frys (3 månader).

Havrekakor i långpanna, ca. 45 rutor:

Ingredienser:
300 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn 
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver:
1 nypa salt
200 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt (40×30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 
  2. Rör smör och strösocker mjukt med elvisp.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna (ej chokladen) och nyp ihop till en smidig deg med händerna. 
  4. Tryck ut degen på plåten och toppa med den hackade chokladen, tryck ner den en aning i degen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter – tills kakan fått en fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär i rutor.
Havrekakor i långpanna
HÄR finns denna ljuva bakplåt att köpa! Min egendesign, som vi säljer i webbshoppen. 🙂

Lycka till med bakningen. Hoppas att det ska smaka! 🙂

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
Emma
8 months ago

Till alla som ska göra det här receptet. Ha INTE i chokladen innan ni plattar ut degen i pannan. Herregud vad lång tid det tog och vad jobbigt det var pga degen unge flyttade på sig pga chokladen i 😩
Ta all choklad efteråt och toppa med istället 🥵

Lotta
Lotta
Reply to  Emma
8 months ago

Tyckte inte att det var något problem med att ha i chokladen i degen. När jag plattar ut degen på bakplåten så lägger jag ett bakplåtspapper över den och kavlar ut den. Blir jättebra! Det är andra gången jag gör dessa smarriga kakor 🙂

Jannice
Jannice
Reply to  Lotta
8 months ago

Det är ju precis vad som står i receptet ” Tryck ut degen på plåten och toppa ( SEDAN ) med den hackade chokladen. Tydligt och klart.
Ser riktigt god ut 😊

Vivianne
Vivianne
7 months ago

Kan man använda fiberhavregryn istället, eller att man tar hälften av varje?

Kristina
2 months ago

Hur mycket glutenfri mjöl skall man ha i på detta långpanna receptet?

Hallonpajkakor

Nästa inlägg

Hallonpajkakor

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x