Kokoskakor med vit choklad och lime, kanske de godaste kakorna just nu? Detta är prick och precis som kokostoppar – fast som platta kakor. Genialt om du frågar mig, för dessa är både godare och enklare att äta! Och så är de toppade med hackad vit choklad i massor, och toppade med lite limezest. Otroligt god kombo – kokos, vit choklad och lime. Mums!
Dessa kakor är både saftiga och lite sega. Naturligt glutenfria är de, vilket ju är toppen. Förvara dina kokoskakor med vit choklad i en burk med tättslutande lock i kallt skafferi eller kylskåp, där håller de i upp till två veckor. Och i frys håller de i tre månader.
Kokoskakor med vit choklad, 12 st:
Ingredienser:
50 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
200 g kokos
Garnering:
200 g vit choklad
skal från 1 limefrukt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret och häll det i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.
- Lägg ut 12 jämnstora klickar av smet på plåten. Blöt händerna lätt med kallt vatten och forma kakorna till platta, jämnt runda kakor.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter – tills de fått en gyllene färg.
- Hacka den vita chokladen och toppa kakorna med den direkt när de kommit ut ur ugnen. Riv till sist över lite limeskal.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte min instagram för massor av härlig bakinspo!