Allmänt

Fyll frysen i skördetider

– Reklamsamarbete med Cylinda

skördetider
Äntligen skördetider! Vår trädgård och våra trädgårdsland dignar av frukt och grönt. I år är vårt första år med sådan här stor trädgård. Och första året med trädgårdsland. Från en inbiten kruk-odlare till frilandsodlare på nolltid, och jag älskar det. Det som återstår nu är att skörda och ta hand om skörden. Äta och tillaga också såklart, kanske den allra viktigaste delen? Tänk, att vi startade denna resa redan i februari när vi frösådde våra första frön. Sedan dess har vi lagt otaliga timmar på att pyssla om, titta till, plantera om- och ut. Vattnat med hundratals liter vatten varje kväll. Oj vad det går åt vatten. Vi har samlat allt regnvatten som tänkas kan, i våra tunnor men också i alla andra möjliga kärl. Till och med barnens lilla pool har fått vara regnkärl de gånger som himlen öppnat sig som mest i sommar. 
skördetider

En favorit som jag haft i många år när det kommer till både odling och att laga mat på, är Zucchini. Och idag har jag plockat in ett stort gäng med stora frukter som jag hackat upp och fryst in. I perfekt tid inför skörd kom vår frys från Cylinda, en frys som jag tycker rymmer hur mycket som helst. Blir glad varje gång jag ska frysa in något och då inser att här finns massor med plats.

skördetider

Färska örter är alltid populärt att så mycket av. Sedan är det bara att plocka och finhacka – ner i en påse och in i frysen. Detta är guld värt under höst och vinter när du står och rör i grytorna. Favoriter när hemma är persilja, dill och gräslök. 

skördetider
skördetider

När jag fryser in grönt som jag vet att vi ska äta inom kort så hackar jag dem bara och fryser sedan i påsar. Men om jag däremot vet att jag ska frysa in sådant som inte kommer att ätas lika snabbt så ger jag hackade grönsakerna ett supersnabbt uppkok och kyler sedan i isvatten. Det är för att behålla både näring och färg. 

skördetider

I vår frys från Cylinda har vi lådor som rymmer allt och lite till. Här har vi en låda med just våra grönsaker. Här ska vi också fylla på med bär och frukter som kan användas till att baka goda pajer i vinter, och också till morgonens alla smoothies som barnen älskar. En låda har vi för bröd, en för färs, korvar m.m. Men den allra bästa lådan i vår frys är lådan fylld med iskuber. I denna frys finns en liten manuell ”ismaskin”. Eller snarare inbyggda formar för isbitar. Vrid sedan på båda vreden och isen faller ner i lådan under. Och så fyller jag på med nytt vatten igen, och helt plötsligt så står jag aldrig utan is. Jag som är smått förälskad i is och inte vill leva utan är så tacksam för det!

skordetider

Vad ni också alltid hittar i vår frys är kakdeg av alla dess slag. Oftast chocolate chip cookie- deg. Det är för att snabbt och enkelt kunna grädda av ett gäng kakor när sötsuget slår till. Otroligt smart om du frågar mig! Här kan du även frysa ogräddade hallongrottor, bullar, pajer som ännu inte gräddats. Ja, det mesta går faktiskt att frysa. Och är det så att du också behöver uppdatera dina vitvaror just nu? Kika då här för att läsa mer om vilken frys jag rekommenderar. Vi har även kylskåpet i samma. 

Kika in hos Cylinda och läs mer om hur de gör vardagen lite enklare. 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kokoskakor med vit choklad

Nästa inlägg

Kokoskakor med vit choklad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x