Saft, sylt & curd

Lemoncurd

lemoncurdJag älskar Lemoncurd och äter den gärna i tårtor och bakverk, på rostad macka eller en sked bara som den är när sötsuget slår till. Att röra ihop lite lemon curd med vispad grädde och sedan doppa jordgubbar i? Ljuvligt!

Här ser ni en video där jag kokar denna lemoncurd! 

Lemoncurd, ca. 3 dl:

  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl citronsaft
  • 75 g rumsvarmt smör
Gör så här:
  1. Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke (gärna rostfri). Rör sedan ner strösocker, citronskal och citronsaft.
  2. Sänk ner bunken i ett vattenbad som sjuder på medelhög värme.
  3. Värm curden under konstant omrörning tills den tjocknar.
  4. Tag av från värmen och rör ner smöret, rör om tills allt smör smält.
  5. Häll upp på rengjorda burkar och förslut genast med lock. Låt svalna helt innan användning.

lemoncurd3Hoppas att det ska smaka. ♥

Tips på recept med lemon curd:
Marängskålar med lemon curd
Himmelsk marängtårta
Sommartårta med jordgubb & citron
Marängtårta i glas
Mini-citrontartletter
Syrliga Citronremmar

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
6 years ago

Inte bara äggulan, utan hela ägg?
Ska prova nån gång!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Hela ägg! 🙂

Ida
Ida
6 years ago

Hej!
Vet inte vad som är fel men det tjocknar verkligen inte alls, blir snarare finnigare och rinnigare ju längre jag rör och värmer… supertråkigt!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

Hej! Men vad tråkigt. Det kan ta lite tid för den att tjockna ibland.. Prova att höja värmen lite på spisen nästa gång. Kram!<3

Ida
Ida
6 years ago

Hej! Jag undrar bara om curden ska förvaras i kylskåp eller om den klarar rumstemperatur under en dag eller två? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

Den bör förvaras i kylskåp! 🙂 kram!

Mikael
Mikael
5 years ago

Hej!
Du skriver i beskrivningen av receptet att ”Lemoncurd innehåller vispad äggula med socker”
Men sen skriver du i receptet och i en kommentar hela ägg??

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mikael
5 years ago

Hej! Där står även att en del recept innehåller bland annat äggvita. Som mitt recept alltså gör! 🙂 Ha en fin dag!

Veronica
Veronica
1 year ago

Hur länge klarar den sig i kylskåpet?

surdegspizza

Nästa inlägg

Surdegspizza

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x