Jag älskar Lemoncurd och äter den gärna i tårtor och bakverk, på rostad macka eller en sked bara som den är när sötsuget slår till. Att röra ihop lite lemon curd med vispad grädde och sedan doppa jordgubbar i? Ljuvligt!
Här ser ni en video där jag kokar denna lemoncurd!
Lemoncurd, ca. 3 dl:
- 3 ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 citron, rivet skal
- 1 dl citronsaft
- 75 g rumsvarmt smör
Gör så här:
- Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke (gärna rostfri). Rör sedan ner strösocker, citronskal och citronsaft.
- Sänk ner bunken i ett vattenbad som sjuder på medelhög värme.
- Värm curden under konstant omrörning tills den tjocknar.
- Tag av från värmen och rör ner smöret, rör om tills allt smör smält.
- Häll upp på rengjorda burkar och förslut genast med lock. Låt svalna helt innan användning.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Tips på recept med lemon curd:
Marängskålar med lemon curd
Himmelsk marängtårta
Sommartårta med jordgubb & citron
Marängtårta i glas
Mini-citrontartletter
Syrliga Citronremmar
Inte bara äggulan, utan hela ägg?
Ska prova nån gång!
Hela ägg! 🙂
Hej!
Vet inte vad som är fel men det tjocknar verkligen inte alls, blir snarare finnigare och rinnigare ju längre jag rör och värmer… supertråkigt!
Hej! Men vad tråkigt. Det kan ta lite tid för den att tjockna ibland.. Prova att höja värmen lite på spisen nästa gång. Kram!<3
Hej! Jag undrar bara om curden ska förvaras i kylskåp eller om den klarar rumstemperatur under en dag eller två? 🙂
Den bör förvaras i kylskåp! 🙂 kram!
Hej!
Du skriver i beskrivningen av receptet att ”Lemoncurd innehåller vispad äggula med socker”
Men sen skriver du i receptet och i en kommentar hela ägg??
Hej! Där står även att en del recept innehåller bland annat äggvita. Som mitt recept alltså gör! 🙂 Ha en fin dag!
Hur länge klarar den sig i kylskåpet?