Vilket bröd kan möjligtvis vara godare att äta under våren och sommaren än sega baguetter? Det är gott att doppa i olika kalla såser, att grilla över öppen eld, på grillen eller i ugnen. Att smaksätta med goda örter eller att bara äta som det är med en klick smör på.
Dessa baguetter kräver minimalt med arbete och de blir precis sådär sega och goda som en vill ha dem. Med en krispig yta – såklart.
Sega Baguetter, 3 st:
- 30 g Jäst
- 6.5 dl ljummet Vatten
- 1 dl olivolja
- 15 dl Vetemjöl
- 2 tsk salt
Gör så här:
- Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet, i en stor bunke.
- Arbeta sedan ihop alla ingredienser till en smidig, med lös deg.
- Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i rumstemperatur i 2 h.
- Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten, eller en plåt.
- Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Drag- och vrid degbitarna så att baguetter formas. Lägg dem sedan i en lätt mjölad baguetteplåt.
- Ställ in plåten i ugnen och kasta sedan in 1 dl vatten innan du stänger luckan. Låt sedan grädda i 5 minuter innan du sänker värmen till 200°C. Grädda ytterligare 15 minuter.
- Vänd gärna baguetterna i slutet av gräddningen så att de får färg på alla sidor.
Lycka till med dina baguetter! Och ha en underbar dag i solen. ♥
Såååå supergott! 3 baguetter tog slut på 2 dagar går det baka dessa godingar på något grövre mjöl?
Hej! Förstår inte riktigt alla steg här? Skulle inte du kunna göra dessa live på instagram någon dag? Eller förklara hur man ska ”slänga in en dl vatten i slutet?