Pizza

Surdegspizza

surdegspizza-2Vad passar bättre att mumsa på idag än en ljuvlig Surdegspizza?Lillelördag och allt. Gör pizzadegen nu på förmiddagen och grädda av pizzorna senare i eftermiddag med familjen.

IMG_1374Jag har toppat mina pizzor med hemgjord tomatsås, ost, tomater, paprika & basilika. Det är min favvo!

 

Surdegspizza, 2 st:

Pizzadeg:

  • 85 g aktiv surdegsgrund
  • 10 g olivolja
  • 120 g vatten
  • 150 g vetemjöl
  • 100 g dinkelsikt
  • 6 g salt
Gör så här:
  1. Rör ihop ingredienserna till en smidig deg. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i rumstemperatur i ca. 5-6 h, alternativt i kyl om du ska jäsa ett par timmar längre än så.
Tomatsås:
  • 400 g tomater, hackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • Valfria örter
  • salt & svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka ihop alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Låt puttra i ett par minuter och låt sedan svalna.
Fyllning:
  • tomatsås
  • 200 g riven ost
  • 1 stor paprika
  • 10 körsbärstomater
  • basilika

Grädda Pizzan:

  1. Börja med att sätta ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt mitt i ugnen.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Tryck ut till två jämnstora pizzor med en tjock kant runt. Förgrädda sedan botten i 2 minuter mitt i ugnen.
  3. Bred på tomatsås och strö över ost samt toppa med grönsaker.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.

IMG_1371Hoppas att det ska smaka! Och att ni får en superfin dag. Kram ♥

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
4 years ago

Detta recept måste jag prova! Jag brukar har oliver på när jag gör min egen pizza, supergott!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Joanna
4 years ago

Åh! Sambon brukar också ha oliver, dock är det ingenting för min smak.. 🙂 Stor kram!

kladdkakemuffins

Nästa inlägg

Kladdkakemuffins med chokladfrosting

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x