Kladdkakemuffins är något av det enklaste och godaste du kan baka. Endast ett fåtal ingredienser krävs samt knappt 15 minuter. Perfekt att svänga ihop när du får oväntat besök, innan picknicken eller som lördagsgodis.
Denna gång lyxade jag faktiskt till mina kladdkakemuffins en aning med en ljuvlig chokladfrosting och ferrero rocher på toppen. Samt lite hasselnötskross. Och de blev verkligen himmelskt goda!
Kladdkakemuffins med chokladfrosting, 10 st:
Kladdkakemuffins:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 10 muffinsformar på en plåt. Ställ åt sidan.
- Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke.
- Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt till sist det smälta smöret, rör om till en slät smet.
- Fördela smeten jämt i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp
Chokladfrosting:
- 75 g rumsvarmt smör
- 150 g philadelphiaost, naturell
- 4 dl florsocker
- 100 g mörk choklad, smält
Ev. 10 ferrero rocher för garnering
Gör så här:
- Vispa smöret fluffigt och ljust i en assistent eller med elvisp.
- Tillsätt philadelphiaosten samt florsocker och vispa till ett fluff.
- Rör ner chokladen med en slickepott och fyll sedan en spritspåse med frostingen.
- Spritsa frosting på dina kladdkakemuffins och toppa sedan med en ferrero rocher.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Fler recept på Kladdkakemuffins:
Kladdkakemuffins med nutellagömma
Kladdkakemuffins med marshmallows
Veganska kladdkakemuffins
Kladdkakeskålar med kakdeg
Ska man inte använda någon bakpulver i dessa? Ser helt otroligt goda ut!!
Nej! Inget bakpulver i dessa Kladdkakemuffins. Kram!