

TIPS:
Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Hållbarhet/förvaring: Förvaras i burk med tättslutande lock i frysen. Håller i tre månader.
Kladdmuffins med chokladkola, 10 st:
Muffins:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Chokladkola:
75 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk kakao
1 tsk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Muffins: Sätt ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 10 muffinsformar på en plåt.
- Smält smöret och låt stå.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och knäck i äggen. Rör ihop till en klumpig smet och tillsätt till sist smöret. Vänd runt till en slät smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-13 minuter. Tag ut ur ugnen och slå plåten lätt i köksbänken så att de sjunker lite i mitten.
Gör chokladkola under tiden som dina muffins gräddas. - Chokladkola: Rör ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda under omrörning i 10 minuter. Tag av från värmen och fördela smeten över dina muffins.
- Låt muffinsen svalna helt och ställ sedan i frysen i minst två timmar.
- Serveras gärna med lättvispad grädde- eller vaniljglass och bär.

Lycka till med bakningen! Missa inte att följa mig på instagram där du får daglig inspiration i köket.
Är de bara att byta mjölet rakt av till glutenfritt om man önskar sådana? ☺️
Dessa ser så goda ut och tänkte baka till jobbet. Men en fråga, ”helst äter du dessa direkt ur frysen. Eller låter de stå framme i max 5 minuter. De ska vara kalla, för då är de som allra segast.” Är inte kolan stenhård om man äter dem direkt från frysen eller tinar den lite på några minuter? Vänligen Terese