Kladdkakor och Brownies, Kladdkakemuffins, Muffins

Kladdkakemuffins med kokostosca

111 röster
Kladdkakemuffins med kokostosca
Kladdkakemuffins med kokostosca är ljuva bakverk att baka inför kalas eller bara fylla frysen med inför framtida fikastunder.

Jag älskar kladdkaka och jag älskar kokostosca. Har tidigare bakat seg chokladkaka med kokostosca och så lite andra toscakakor. Denna gång fick det bli i muffinsformar, som jag verkligen gillar då alla på så vis får en varsin mumsig kaka.

Kladdkakemuffins med kokostosca

Jag toppar gärna mina muffins med en klick lättvispad grädde. Men är det så att du inte gillar grädde så funkar alltid en kula glass. Gärna när muffinsen fortfarande är lite ljummen. Så otroligt gott!

TIPS:
Glutenfritt: Byt mjöl mot glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt ägg mot två msk havregrädde och smör mot mjölkfritt margarin.
Hållbarhet: Förvaras i burk med tättslutande lock eller fryspåsar. Håller i kylskåpet i en vecka och i frys i tre månader.

Kladdkakemuffins med kokostosca, 12 st:

Kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Kokostosca:
40 g smör
3 msk ljus sirap
0.75 dl strösocker
0.75 dl vispgrädde
3 dl riven kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme i en kastrull. Tag av från värmen och rör ner resterande ingrediser. Rör till en slät smet.
  3. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 6 minuter. Gör nu kokostoscan.
  4. Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt putta i 5 minuter. Tag av från värmen.
  5. Plocka ut dina muffins och toppa med kokostosca. Grädda i ytterligare 10 minuter och låt sedan svalna.
  6. Tiden är en ungefärlig angivelse. Din ugn kan vara varmare eller kallare än min – så kika in i ugnen, muffinsen ska vara kladdiga i mitten (men inte rinniga) och lite fastare i kanten när de kommer ut första gången. När de är klara ska toscan ha en fin gyllene färg.

Lycka till med bakningen! Missa inte att kika in på min facebooksida för mer inspiration. 🙂

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kanelbullesockerkaka

Nästa inlägg

Kanelbullesockerkaka

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x