![Kanelbullesockerkaka](/wp-content/uploads/2022/02/Kanelbullesockerkaka_-770x1024.jpg)
Ni vet när det där enorma suget efter kanelbullar knackar på och det inte finns någon tid eller ork till att baka dem? Ja, men då bakar i alla fall jag alltid denna kanelbullesockerkaka eller mina ljuva kanelbullesnittar. Något som knappt kräver varesig tid eller arbete men ändå smakar sådär härligt nygräddat av kanelbulle.
![](/wp-content/uploads/2022/02/Kanelbullesockerkaka-1-770x1024.jpg)
Vilken är din favoritsmak på sockerkaka? Min är just kanelbulle. Eller sockerkaka med limeglasyr!
TIPS:
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och två matskedar fiberhusk.
Hållbarhet: Förvaras i en tättslutande burk med lock- eller påse i skafferi. Håller i 5 dagar i skafferi och tre månader i frys.
Kanelbullesockerkaka, 12 bitar:
Ingredienser:
75 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Kanelsocker:
1 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra samt bröa (ströbröd) en sockerkaksform som rymmer 1.5 liter.
- Smält smöret och rör ner mjölken, låt stå.
- Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp, vispa i 3-4 minuter.
- Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tillsammans med smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll en tredjedel av smeten i formen och strö över hälften av kanelsockret (blanda socker och kryddor). Fyll på med hälften av smeten som är kvar och toppa med resterande kanelsocker.
- Bred på den sista smeten och grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Testa med en sticka som ska vara torr.
- Tag ut och låt svalna i formen innan du vänder upp kakan på ett serveringsfat. Serveras gärna med lättvispad grädde och lite kaneldust.
Lycka till med din sockerkaka! Missa inte att kika in min facebooksida.