Småkakor

Kanelbullesnittar – Småkakor med smak av kanelbulle

kanelbullesnittarKanelbullesnittar. Alltså Småkakor som smakar som nygräddade kanelbullar. Så goda att en tror att det är en dröm!

Detta är ju ingen nyhet för er som följer mig eftersom att jag kom på idén till mina Kanelbullesnittar första gången i april 2016. Idag bakade jag dem igen för att ge till pappa som fyller år. Och då passade jag på att uppdatera bilderna och receptet en liten aning.. 🙂

Kanelbullesnittar, ca. 50 kakor:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kardemumma
1.5 tsk malen kanel
+ ägg & pärlsocker

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg.
Rulla till tre längder och lägg på plåten, platta till en aning.
3. Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

kanelbullesnittar1Hoppas att det ska smaka! ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
5 years ago

Sjukt goda!! Bakade dem 7 april 2016, dagen före min dotter föddes 🙂 Smakade extra gott efter BB.. 🙂

Carolina
Carolina
5 years ago

Kan man ta nått annat än vaniljsocker. Har inget hemma

Agge
Agge
5 years ago

Oh, så gott. Bjöd på dem när min dotter fyllde år häromdagen, försvinnande goda. Det var första gången jag bakade dem, men absolut inte sista.

Maria
5 years ago

Går det att ersätta ägget med något?

Emelie
Emelie
Reply to  Maria
5 years ago

Ja 🙂 jag penslade med havredryck å de vart bra

Elin
Elin
5 years ago

Bakade dessa i helgen och de blev verkligen galet goda! Stort tack för receptet och en fin blogg

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
5 years ago

Vad roligt att höra! 🙂 Tack själv. <3

Malin
Malin
4 years ago

Synd att jag inte såg det här receptet igår. Gjorde enligt ditt förra recept där det står att degen bara ska delas i två längder och kakorna blev tyvärr väldigt långa och inte lika många. Synd i och med att jag bakar till min dotters dop och behöver MÅNGA. Goda blev de ju såklart ändå men risk att de bryts när man tar upp dem. Inte mycket att göra åt nu men då vet jag till nästs gång.

Emma
Emma
4 years ago

Hej!
Kan man frysa degen eller kakorna. Jag ska inte ha dem förrän om 4 dagar eller håller kakorna så länge? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
4 years ago

Frys kakorna! 🙂

Antonija
Antonija
2 years ago

Kan man utesluta kardemumma?

Nästa inlägg

No bake Morotskaka - Baka morotskaka utan ugn

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x