Marängklubbor! Ja, frasiga maränger på pinne. Fint, festligt och ljuvligt gott! För att inte nämna själva bakningen. De är så himla roliga att göra tycker jag. Älskar att pyssla med maränger! Dessa blev superfina, jag är så nöjd med hur de blev. 🙂
Mina favoriter blev de helrosa. De fick en sådan himla fin färg! När jag bakar maränger så använder jag pastafärg från Wilton. Det är mina favoriter!
TIPS:
* För att få randiga maränger – “måla” ränder inuti spritspåsen med den färg du önskar. Jag målar 4 ränder från tyllen och upp ca. 15 cm.
* För vanlig över/undervärme – samma gradantal! Öppna ugnen ibland för att släppa ut ånga- och byta plats på plåtarna.
* Vanlig hushållsfärg/karamellfärg gör smeten lös om du tillsätter för mycket.
Marängklubbor, 20 st:
Ingredienser:
4 äggvitor
2 dl strösocker
färger och ev. strössel
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 100°c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa upp äggvitorna i en torr och fettfri bunke. Vispa med elvisp eller i din köksassistent tills du får ett fast skum.
3. Tillsätt socker lite i taget under konstant vispning. Låt marängsmeten vispas i ett par minuter, tills den är blank och fin – utan sockerkristaller.
4. Dela eventuellt upp smeten i olika bunkar om du vill färga den i olika färger. Tillsätt sedan färg och rör ihop.
5. Spritsa ut marängsmeten på plåtarna med jämna mellanrum (klubbpinnar ska få plats). Strössla över lite strössel.
6. Stick i klubbpinnarna och låt sedan marängen torka i ugnen i ca. 1.5 h, låt de sedan stå på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
Hoppas att ni ska gilla dessa! ♥
Går dessa att göra med floursocker ist för strösocker?
Vart köper du klubbpinnarna ? 🙂
Panduro har glass och klubbpinnar
Hej!
Vilken rolig idé, men en fråga.. Kan man ha klubbpinnar av plast i ugnen utan att de smälter/utsöndrar något dåligt ämne i marängen?
Tack för recept! Såå fina klubbor, jättefina färger och former. Jenny
Tack snälla för tipsen också 🙂 Jenny
Hej!
Hur förvarar man dessa på bösta sätt och hur länge håller dom?
Tack för riktigt goda recept!
Vad har man för gradtal och tid i en vanlig ugn? Alltså inte varmluftsugn.
Samma tid och -25 grader. Kram <3