Tårtor

Marängtårta med lime

48 röster
Marängtårta med lime
Marängtårta med lime. En tårta i två lager som är enkel att baka och gör succé vid varje kalastillfälle.

Marängtårta med lime är en tårta för dig som älskar sött och syrligt i kombination. Med sina två bottnar av frasig kokosmaräng, dubbla lager med limecurd och lika många lager med fluffig vaniljgrädde så kommer denna tårta att klättra högt upp på listan för godsaker.

Marängtårta med Lime

Jag har gjort en himlens massa goda Marängtårtor tidigare som du inte får missa. Klicka här.

Marängtårta med lime:

Maräng:
8 äggvitor
3.5 dl strösocker
1.5 dl kokos

Limecurd:
3 ägg
1.5 dl strösocker
2 limefrukter, rivet skal
1 dl limesaft
75 g rumsvarmt smör

Topping:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
rivet skal från en limefrukt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt strösocker, lite i taget medan du vispar på hög hastighet med elvisp eller i en assistent. Vispa till en blank och styv maräng och vänd till sist ner 1 dl av kokosen.
  3. Spritsa eller bred ut två jämnstora rundlar på plåtarna (ca. 22 cm diameter) och strö över resterande kokos.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 1.5 h, bottnarna är klara när de släpper från pappret om du lyfter dem lite försiktigt. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt bottnarna stå kvar tills ugnen svalnat helt.
  5. Limecurd: Vispa upp äggen lätt i en bunke (gärna rostfri). Rör sedan ner strösocker, limeskal- och saft. Sänk ner bunken i ett vattenbad som sjuder på medelhög värme.
  6. Värm curden under konstant omrörning tills den tjocknar, det tar runt 10 minuter. Tar det för lång tid så höj värmen. Tag av från värmen och rör ner smöret, rör om tills allt smör smält. Häll upp på rengjord burk och låt svalna i kylskåpet.
  7. Montering: Vispa grädden fluffig tillsammans med vaniljsocker.
  8. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat, toppa med hälften av limecurden- och grädden. Lägg på nästa botten och upprepa med fyllningarna.
  9. Riv över lite limeskal innan servering.

Lycka till med din tårta! Missa inte min Youtubekanal där vi snart startar en ny serie.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citrontartletter

Nästa inlägg

Citrontartletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x