Kakor, Kladdkakor och Brownies

Chokladkaka med Kokostosca

Chokladkaka med kokostoscaÄr det någonting som jag har svårt för så är det bland annat att tacka nej när det bjuds på Toscakaka. Jag ÄLSKAR toscakaka. Eller endast toscan egentligen. Kolaaktig smet med nötter. Eller som på min kaka – kolaaktig smet med kokos. Och botten består av en lite lagom kladdig chokladkaka. Denna är en riktig höjdare! Och jag skär min tosca i små bitar, som småkakor. För visst är det så att om de är små så får man ta två? Dessutom får man ut fler kakor av en sats än om jag skulle ha delat den i större bitar.

Chokladkaka med kokostoscaSom ni kan se så har jag ganska mycket tosca på min kaka. Det är gott! Jag vill inte vara med om att man ska behöva välja ut en bit med mycket tosca och så är alla andra nästan utan. Nej, mycket tosca ska det vara! 🙂

Chokladkaka med kokostosca, 30 bitar:

Ingredienser Kokostosca:
75 g smör
1.5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1.5 dl strösocker
6 dl kokos

Ingredienser Chokladkaka:
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
0.75 dl kakao
1 tsk bakpulver
2.5 dl mjöl

Gör så gär:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Börja med kokostoscan: Smält ihop smör, grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt sjuda i ett par minuter och blanda sedan i kokos. Tag av från värmen och låt stå medan du gör chokladkakan.
Chokladkaka: Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker ordentligt krämigt. Arbeta in ett ägg i taget och rör om. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och arbeta ihop en tjock smet. Tryck sedan ut smeten i formen. Klicka sedan över kokostoscan jämnt.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du skär den i rutor. Kakan går superbra att frysa in!

Chokladkaka med kokostoscaSer ni så mumsigt det ser ut? Hoppas att det ska smaka! Lycka till med kakbaket. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rebecca
Rebecca
6 years ago

Mums! Jag älskar dina recept!
Ser fram emot hemmagjorda chips, tänker med ramslök och någon god örtdipp

/chips och dipp älskaren haha

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rebecca
6 years ago

Men JA! Mums!!! Sånt recept kommer 🙂 Kram!

Tiril
Tiril
6 years ago

Denne må jeg prøve i helgen! Ser supergod ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tiril
6 years ago

Den är supergod!! 🙂

Nina
Nina
6 years ago

Hej Frida!
Jag håller med dig, T o S c A n alla dagar i veckan! Den blir gjord idag och medtagen till lillasysters torp på äppellunden Tack för dina recept, uppskattar sååå mycket!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nina
6 years ago

Har ingen aning om vart det är – men ett torp på Äppellunden låter magiskt. Tack snälla för dina fina ord. Ha en strålande söndag! Kram <3

Sarah
Sarah
5 years ago

Hej!

175 grader på ugnen ? Varmluft eller vanlig ? 🙂 Tack för svar!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sarah
5 years ago

Alltid över/undervärme om inget annat anges 🙂 Kram!

Sofie
Sofie
5 years ago

Inget vaniljsocker eller salt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofie
5 years ago

Nej, inte i denna! 🙂

Emma
Emma
5 years ago

Ätit denna tidigare och är supergod men hur kan jag göra den utan ägg?

Lili
Lili
10 months ago

Hej, går det att ersätta grädden?

Kladdkaka med Chokaldfrosting

Nästa inlägg

Kladdkaka med Chokladfrosting

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x