Mat, Veganskt

Matig sallad med linser

Matig sallad med LinserSå himla roligt att ni uppskattar mina matiga recept också- och inte bara recepten på sötsaker. Igår svängde jag ihop en himmelskt god sallad. En sallad som egentligen inte kräver något recept eftersom att det är en ”man tager vad man haver- sallad”. Men ni var många på instagram som önskade receptet, så jag tänkte dela med mig av det idag. 🙂

Matig sallad med Linser, 4 port:

Ingredienser:
2 st sötpotatis
2 st broccoliträd
2 dl kokta linser
2 st avokado
ruccola
Spenat
rädisor
tomater
salladslök
solrosfrö och pumpakärnor
olivolja, salt och svartpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c.
Skala sötpotatisen och dela den i jämnstora bitar.
Skölj, och dela broccolin. Lägg sötpotatis och broccoli på en plåt och ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar. Låt rosta i ugnen i ca. 30 minuter, tills sötpotatisen blivit mjuk. Lägg dem sedan på fat.
Skölj linserna och fördela dem på serveringsfaten. Dela avokado på hälften och skär varje del i skivor. Lägg upp allt på serveringsfaten och strö över en god olivolja. Toppa med solrosfrön, pumpakärnor, salt och svartpeppar.
Matig sallad med LinserJag satt ute i solen igår och åt min sallad. Det var som en sommardag här på Gotland igår. 22 grader i solen igår kväll. Underbart. Idag är det dock disigt och lite kyligt, men det är mysigt det också.

energibarsTill efterrätt borde ni verkligen prova dessa himmelska energibars. De är mina favoriter! Så bra att ha med sig i väskan när man är ute på språng.

Kram på er, ha en strålande söndag! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madeleine
6 years ago

Ser jättegott ut!

Chokladkaka med kokostosca

Nästa inlägg

Chokladkaka med Kokostosca

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x