Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med Chokladfrosting

Kladdkaka med ChokaldfrostingKladdkaka. Allas vår älskade kaka. Så enkel men ack så god. Jag fullkomligt älskar denna chokladiga kaka. Det går att göra så himla mycket olika med en kladdkaka som grund. Idag har jag dock inte experimenterat mer än att jag har brett en härlig frosting på min kladdis. Lite strössel att toppa med också. Allt blir roligare med lite strössel, visst?

Kladdkaka med ChokaldfrostingSer ni så mumsig den ser ut? Frostingen innehåller endast mjölchoklad och philadelphiaost. Så den är verkligen enkel att vispa ihop, och den blir så himla god! Inte för söt utan mer åt det fräscha hållet vilket ju passar perfekt till en söt kladdkaka.

Kladdkaka med Chokladfrosting, ca. 10 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Ingredienser Frosting:
200 g mjölkchoklad
200 g philadelphiaost

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (25×25 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker. Arbeta sedan ner de torra ingredienserna ihop med det smälta smöret. Rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Tag ut och låt svalna helt.
Frosting: Smält chokladen och låt den stå och svalna.
Vispa upp philadelphiaosten riktigt fluffig. Rör sedan ner chokladen i philadelphiaosten. Arbeta ihop en fluffig frosting. Bred sedan frostingen på den avsvalnade kakan och toppa eventuellt med lite strössel.

Kladdkaka med ChokaldfrostingHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
6 years ago

Om man vill baka denna till flera, skulle man kunna baka i långpanna då? Tror du det blir lagom att dubbla receptet? Tack för all inspiration!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
6 years ago

Hej! Det tror jag blir strålande! 🙂 Kram.

Emma
Emma
5 years ago

Tror du man kan frysa in denna?

Hanna Karlsson
Hanna Karlsson
5 years ago

Vart har du köpt strösslet?? Så fint!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna Karlsson
5 years ago

Visst är det fint! Jag har köpt det på Lyckasmedmat.se 🙂 Kram!

Anna
Anna
5 years ago

Behövs det inget bakpulver?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
5 years ago

Nej! Inte i kladdkaka 🙂 Kram <3

Malin
Malin
5 years ago

Hur smälter du chokladen? I vattenbad? tror det blir denna idag

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
5 years ago

Ja! Precis, vattenbad. 🙂

:)
:)
5 years ago

Hva slags størrelse på rundform
Kan man bruke til denne oppskriften?

Nästa inlägg

Våra senaste dygn

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x