Jag har tidigare delat recept på nattjästa frallor och kalljästa kikärtsfrallor här på bloggen vilket har blivit otroligt poppis. Och ett efterfrågat recept är nattjästa frallor på dinkelmjöl. Så, vem vore jag ifall jag inte knåpade ihop ett sådant recept till alla er? Här kommer det! Frallorna blir helt galet bra! Precis som på bageri, om inte bättre.
Om ni är sugna på att baka något annat bröd inför helgen så finner ni massor av härliga recept på bröd här – under kategori bröd.
Nattjästa dinkelfrallor, 12 st:
10 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
10 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk salt
Gör så här:
- Lös jästen i vattnet i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en ganska lös deg, rör ordentligt så att du slipper mjölklumpar.
- Täck med plast och låt stå i kylskåpet i 12 timmar.
- Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250°c över/undervärme, klä en plåt med bakplåtspapper.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den försiktigt i 12 jämnstora delar, med degskrapa eller vass kniv. Lägg på plåten.
- Låt jäsa under bakduk medan ugnen blir varm, i ca. 20 minuter.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca. 12 minuter, tills de fått fin färg.
Om du gräddar bröden i över/undervärme så måste du sänka temperaturen till 225°c när du stoppar in bröden i ugnen! Vid varmluft behöver du inte göra någonting.
Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min instagram för mer inspiration!
Ooh, underbart!😃 Någon förmening om ish-tid på jäsning om man skulle baka dom dagtid? Eller blir det bara att prova sig fram?
Så enkla och så goda! Tack för en super recept, helg frukosten blev kanon! 👍