Jag har bakat mina Semmelcupcakes med glutenfri mjölmix och rostad mandelmassa. De blev fantastisksa! Så luftiga och lätta. Perfekt för den som inte gillar när det blir så mycket bröd av en vanlig semla.
Att baka Semmelmuffins istället för semlor sparar både tid och energi. Dessa tar knappt en halvtimme att baka 12 st härliga muffins.
Glutenfria Semmelmuffins, 12 st:
Muffins:
100 g smör
1.5 dl mjölk
1 msk mortlad kardemumma
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl glutenfri mjölmix
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning:
2 dl rostad mandelmassa – recept här
4 dl vispgrädde
0.5 dl mandelspån till garnering
Gör så här:
- Sätta ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar på en plåt (gärna muffinsplåt).
- Smält smöret ihop med mjölk och kardemumma, tag av från värmen och låt stå.
- Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
- Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om.
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en jämn smet.
- Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
- Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
- Låt svalna medan du vispar grädde.
- Spritsa i mandelmassa (stick ett hål med spritspåsen) och spritsa sedan över vispgrädde. Toppa med mandelspån.
Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram.
Hej!
Jag antar att det inte ska vara 1,5dl mjölk två gånger..?
Hej! Tack snälla, har fixat det nu 🙂