Cupcakes, Fettisdagen

Semmelcupcakes

semlecupcakes5Första gången jag bakade dessa Semmelcupcakes var för 2 år sedan. Redan då gjorde de succé här på bloggen. Och de funkar precis lika bra nu, om inte än bättre.

semlecupcakes7Jag gjorde dessa i fredags men är så glad att det ännu finns en i kylskåpet. Ska mumsa på den i eftermiddag. SÅ gott!

semlecupcakes6

Semmelcupcakes, 12 st: 

  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma, nymortlad
  • 1 nypa salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt (gärna muffinsplåt).
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Häll smörblandningen i  äggsmeten och rör om.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna medan du vispar grädde.

Fyllning & garnering:

  • 100 g mandelmassa
  • 4 dl vispgrädde, vispad
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk florsocker

Gör så här:
Skär små lock av varje muffins och gröp ur de en aning. Riv mandelmassan och blanda sedan ner det urgröpta från varje muffins. Blanda med mjölk och 2 msk vispad grädde.
Fyll varje muffins med mandelmassa, spritsa sedan på vispgrädde och lägg på locket.
Pudra över lite florsocker innan servering.

Fler semlerecept:
Semmeltårta
Semmelcroissant
Semmelpizza
Minisemlor
Nutellasemla
Semmelwhoopies
Klassiska Semlor

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabet
Elisabet
4 years ago

Frostingen rinner. Söta fina kakor på bilden, men frostingreptt verkar vara felaktigt.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elisabet
4 years ago

Hej! ”Frostingen” är endast vispad grädde? Så där finns det ingenting som riktigt kan vara fel i receptet! Vispa grädden lite hårdare så ska du se att det blir toppen. Kram 🙂

Linn
Linn
2 years ago

Hej! Tänkte fråga, jag bakade detta men smeten när jag hade rört ihop allt var i princip rinnande och inte som en ”normal” smet, ska den vara så? Jag vart orolig att jag hade haft i för lite mjöl så hade i 0,5dl till men när dom var klara var dom ganska kompakta som det känns när man har för mycket mjöl…

Nästa inlägg

Mjuka Tortillabröd

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x