Första gången jag bakade dessa Semmelcupcakes var för 2 år sedan. Redan då gjorde de succé här på bloggen. Och de funkar precis lika bra nu, om inte än bättre.
Jag gjorde dessa i fredags men är så glad att det ännu finns en i kylskåpet. Ska mumsa på den i eftermiddag. SÅ gott!
Semmelcupcakes, 12 st:
- 2 ägg
- 1.5 dl strösocker
- 50 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma, nymortlad
- 1 nypa salt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt (gärna muffinsplåt).
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna medan du vispar grädde.
Fyllning & garnering:
- 100 g mandelmassa
- 4 dl vispgrädde, vispad
- 1 msk mjölk
- 2 msk florsocker
Gör så här:
Skär små lock av varje muffins och gröp ur de en aning. Riv mandelmassan och blanda sedan ner det urgröpta från varje muffins. Blanda med mjölk och 2 msk vispad grädde.
Fyll varje muffins med mandelmassa, spritsa sedan på vispgrädde och lägg på locket.
Pudra över lite florsocker innan servering.
Fler semlerecept:
Semmeltårta
Semmelcroissant
Semmelpizza
Minisemlor
Nutellasemla
Semmelwhoopies
Klassiska Semlor
Frostingen rinner. Söta fina kakor på bilden, men frostingreptt verkar vara felaktigt.
Hej! “Frostingen” är endast vispad grädde? Så där finns det ingenting som riktigt kan vara fel i receptet! Vispa grädden lite hårdare så ska du se att det blir toppen. Kram 🙂
Hej! Tänkte fråga, jag bakade detta men smeten när jag hade rört ihop allt var i princip rinnande och inte som en “normal” smet, ska den vara så? Jag vart orolig att jag hade haft i för lite mjöl så hade i 0,5dl till men när dom var klara var dom ganska kompakta som det känns när man har för mycket mjöl…