Bröd

Mjuka Tortillabröd

tortillias2Dessa tortilla blir fluffiga, mjuka, saftiga och otroligt goda. Enkla att baka är de också. Ja, ni bara måste prova dessa.

Tortillabröd, 10 st:
25 g jäst
5 dl vatten, 37°C
0.5 dl olivolja
5 dl vetemjöl
5 dl dinkelsikt
1 tsk salt

Lös jästen i vattnet. Rör ner resterande ingredienser, lite mjöl i taget. Arbeta ihop en smidig deg med mjöl efter behov. Knåda degen för hand tills den är smidig och släpper från bunkens kanter. Täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca. 40 minuter.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10 lika stora delar. Kavla ut varje bit lagom tunt.
Hetta upp en stor panna ordentligt och stek varje bröd i 30-40 sekunder på varje sida. Det går fort – så håll koll.
Lägg de färdiga bröden i en bakduk så att de håller sig mjuka.
Låt svalna och servera direkt eller lägg i plastpåsar.
Går utmärkt att frysa.

tortilliasLycka till med dina tortillas! Stor kram. ♥

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanna
Susanna
4 years ago

Ska vattnet vara kallt eller 37.C?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Susanna
4 years ago

Hej! 37°C. Har missat att skriva dit det, ska göra det på en gång. Tack snälla! Kram <3

Sara
Sara
4 years ago

Ska man steka bröden i olja eller går det bra utan?

Josefina
Josefina
3 years ago

Kan man byta ut mjölet i dessa och endast använda dinkelmjöl tror du?

Maria Melin
Maria Melin
3 years ago

Hej. Du får nog se över antal dl mjöl. Går man efter receptet då blir det bara klet. Jag hoppas dom blir goda, svårt att få till dom tunna och bra!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria Melin
3 years ago

Dessa bröd blir lika bra varje gång jag bakar efter detta recept! Bröden blir inte alls supertunna vilket de inte heller ska bli. 🙂 Kram!

Nästa inlägg

Pannkakor utan ägg och mjölk

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x