Dessa tortilla blir fluffiga, mjuka, saftiga och otroligt goda. Enkla att baka är de också. Ja, ni bara måste prova dessa.
Tortillabröd, 10 st:
25 g jäst
5 dl vatten, 37°C
0.5 dl olivolja
5 dl vetemjöl
5 dl dinkelsikt
1 tsk salt
–
Lös jästen i vattnet. Rör ner resterande ingredienser, lite mjöl i taget. Arbeta ihop en smidig deg med mjöl efter behov. Knåda degen för hand tills den är smidig och släpper från bunkens kanter. Täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca. 40 minuter.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10 lika stora delar. Kavla ut varje bit lagom tunt.
Hetta upp en stor panna ordentligt och stek varje bröd i 30-40 sekunder på varje sida. Det går fort – så håll koll.
Lägg de färdiga bröden i en bakduk så att de håller sig mjuka.
Låt svalna och servera direkt eller lägg i plastpåsar.
Går utmärkt att frysa.
Lycka till med dina tortillas! Stor kram. ♥
Ska vattnet vara kallt eller 37.C?
Hej! 37°C. Har missat att skriva dit det, ska göra det på en gång. Tack snälla! Kram <3
Ska man steka bröden i olja eller går det bra utan?
Kan man byta ut mjölet i dessa och endast använda dinkelmjöl tror du?
Hej. Du får nog se över antal dl mjöl. Går man efter receptet då blir det bara klet. Jag hoppas dom blir goda, svårt att få till dom tunna och bra!
Dessa bröd blir lika bra varje gång jag bakar efter detta recept! Bröden blir inte alls supertunna vilket de inte heller ska bli. 🙂 Kram!