Pepparkakscookies är en segmjuk småkaka som smakar av pepparkaka. Det smakar nästan lite som att äta en bit pepparkaksdeg när du tuggar i dessa kakor. Så ofantligt goda om du frågar mig! Grundreceptet är kopierat rakt av från mina citronkakor som blev omåttligt populära. Tänker mig dessa som de kakorna i julkostym.
Pepparkakscookies är enkla att baka och går alldeles utmärkt att frysa in nu inför jul. Här hemma har jag redan börjat fylla frysen med diverse godsaker. Allt klarar sig i minst tre månader, fast imorgon är det ju faktiskt bara EN månad kvar till självaste julafton. Det går fort nu. Så ett tips till dig för att slippa stressa kvällen innan julafton – förbered! Baka av, laga maten nu och frys in. Det ger dig mer tid vid jul att spendera med nära och kära.
Pepparkakscookies, 24 st:
Ingredienser:
120 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 stort ägg
2 msk mjölk
2 msk pepparkakskrydda
4.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Garnering:
1 dl strösocker
1 dl florsocker
Gör så här:
- Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Vispa smör och strösocker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ägg och vispa ihop.
- Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg, med slickepott eller händerna.
- Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
- Tag ut degen och sätt ugnen på 175° över/undervärme.
- Dela degen i 24 jämnstora delar och rulla varje bit till en boll.
- Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker, var generös med florsockret.
- Placera 12 kakor på varje plåt och grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du flyttar kakorna från plåten.
Lycka till med dina pepparkakscookies! Missa inte att jag delat en video på hur jag bakar dessa kakor, på mitt instagramkonto.