Inlägget innehåller en länk till min egen webbshop.
Havrekakor i långpanna med massor av mörk choklad. En kaka som får varje människa på fall. Att baka i långpanna ger många småkakor på nolltid. Fyll en kakburk, frysen eller ge bort till nära och kära. Här blir det kakor så det står härliga till. Enkla att baka är de också, dessa ljuva småkakor!
Se här så goda de ser ut, dessa sega havrekakor i långpanna. Kanten blir krispig och mitten blir seg. Fylld med så mycket choklad att en nästan får skämmas. Men bara nästan. Ursprungsreceptet är mitt recept på havrekakor med choklad.
TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix (ex. semper) och havregryn mot glutenfri havregryn.
* Förvaring/hållbarhet: Förvara i en burk med tättslutande lock i skafferi (2 veckor) eller frys (3 månader).
Havrekakor i långpanna, ca. 45 rutor:
Ingredienser:
300 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver:
1 nypa salt
200 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt (40×30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Rör smör och strösocker mjukt med elvisp.
- Tillsätt de torra ingredienserna (ej chokladen) och nyp ihop till en smidig deg med händerna.
- Tryck ut degen på plåten och toppa med den hackade chokladen, tryck ner den en aning i degen.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter – tills kakan fått en fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär i rutor.
Lycka till med bakningen. Hoppas att det ska smaka! 🙂
Till alla som ska göra det här receptet. Ha INTE i chokladen innan ni plattar ut degen i pannan. Herregud vad lång tid det tog och vad jobbigt det var pga degen unge flyttade på sig pga chokladen i 😩
Ta all choklad efteråt och toppa med istället 🥵
Tyckte inte att det var något problem med att ha i chokladen i degen. När jag plattar ut degen på bakplåten så lägger jag ett bakplåtspapper över den och kavlar ut den. Blir jättebra! Det är andra gången jag gör dessa smarriga kakor 🙂
Det är ju precis vad som står i receptet ” Tryck ut degen på plåten och toppa ( SEDAN ) med den hackade chokladen. Tydligt och klart.
Ser riktigt god ut 😊
Kan man använda fiberhavregryn istället, eller att man tar hälften av varje?
Du kan byta rakt av 🙂
Hur mycket glutenfri mjöl skall man ha i på detta långpanna receptet?