
Här om dagen fick jag ett infall när jag stod i köket. Och det var att jag skulle grädda smeten till mina brownie cookies i muffinsformar. Så att de skulle få lite höjd och för att kolla hur konsistensen skulle bli. Det resulterade i världens godaste brownie muffins. Du kan inte få en sådan här perfekt kladdig kladdkaka ens, de blev alldeles galet bra! Har provat ett par gånger till för att se så att första gången inte bara var ren tur. Nej, det var det inte utan de blir fantastiska. Sega kanter, lite frasig yta och alldeles kladdig mitt som håller ihop. MUMS!

Jag menar.. Kolla här på denna himmelskt goda kaka! Jisses. Undra om jag någonsin kommer vilja grädda brownie cookies direkt på plåt någonsin igen, eller om jag alltid kommer att grädda dem i formar.
TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
* Hållbarhet/förvaring: Förvaras i påsar eller burk med tättslutande lock. Håller en vecka i kylskåp eller tre månader i frys.
Brownie muffins, 12 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 60-70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl brun farin strö
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl chokladknappar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 stora muffinsformar på en plåt.
- Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
- Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
- Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom chokladknappar) med en slickepott, och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och toppa sedan med chokladknappar.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte att följa mig på instagram för massor med inspiration i köket!