Julbak, Bullar, Bullar och sötebröd

Lussebullar med fyllning

1443 röster
Lussebullar med fyllning

Lussebullar med fyllning, mina vänner. Det är de godaste lussebullar jag någonsin ätit. Förstår inte varför inte alla lussebullar innehåller någon form av smörfyllning? När ni provat dessa så tror jag att ni, liksom jag, har svårt för att återgå till de klassiska bullarna.

Lussebullar med fyllning

En supersaftig bulle fylld med vaniljsmör, penslad med smör och doppad i socker. Ja, som en hybrid av lussebulle och sockerkringla. Saffransbullar med vaniljfyllning har jag gjort många gånger tidigare, men inte denna variant. Klicka här för recept på klassiska lussebullar.

Lussebullar med fyllning, 35 st:

Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl vaniljsocker

Bulldeg:
500 g kall standardmjölk
50 g färsk jäst
1 g saffran
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1100 g vetemjöl (ca. 18 dl)
200 g rumsvarmt smör
0.5 tsk salt

Pensling:
130 g smör
2 dl strösocker

Gör så här:

  1. Fyllning: Rör ihop samtliga ingredienser till en krämig fyllning, låt stå.
  2. Bulldeg: Lös jästen i mjölken, gärna i en skål till din assistent. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg. Låt maskinen gå på låg hastighet i 20 minuter. Du kan också knåda för hand, gärna lika länge.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk och kavla ut den till en stor rektangel.
  4. Bred på fyllningen och vik degen i ett treslag.
  5. Skär ca. 2 cm breda remsor av degen och rulla ihop dem så som du rullar lussebullar.
  6. Lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek, i ca. 2 timmar i rumstemperatur.
  7. Sätt ugnen på 225°c över/undervärme och grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter, tills de är gyllene i färgen.
  8. Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning innan du penslar dem med smält smör och doppar dem i strösocker.
  9. Låt sedan svalna helt på avsvalningsgaller.

Lycka till i köket! Missa inte att följa mig på Instagram för massa inspiration.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

62 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hilda
Hilda
1 year ago

Wow vad goda dom ser ut att va! 😍😍 hur blir sockret efter att man fryst dom? Bör man vänta med att pensla med smör och vända dom i socker tills man ska äta dom? Och frysa dom utan socker, eller vad tror du? 🥰

Lotten
Lotten
1 year ago

Ska bli kul att baka dessa! En fråga, löser du jästen i kall mjölk?

Christia
Christia
1 year ago

Ska det verkligen vara 1 dl vaniljsocker i fyllningen?

Linnea
Linnea
1 year ago

Oj, ska det verkligen vara 1 DL vaniljsocker i fyllningen? 😳

Anna köhler
Anna köhler
Reply to  Linnea
1 year ago

Ja det ska va så mycket

Therese
Therese
1 year ago

Ska man smula ner jästen i kall mjölk?

Rebecca
Rebecca
1 year ago

Går de att göra glutenfria?

Anna Åkerström Hysa
Anna Åkerström Hysa
1 year ago

Snälla en video har ingen aning vad en treslag är.???

Anna
Anna
1 year ago

Om man inte äter upp alla 24 bullar direkt, går det bra att frysa in? 🙂 Ska man hoppa över steget med att pensla och doppa i strösocker isåfall?

Lotta
Lotta
1 year ago

Ser så goda ut. Kan man använda torrjäst istället?

Johanna-Louise
Johanna-Louise
1 year ago

Låter väldigt gott, men hur mycket mjöl ska man använda när man gör dem glutenfria? ☺️

Maria
Maria
1 year ago

Ska jästen lösas i kall mjölk? 🙂

Veronica Lind
Veronica Lind
1 year ago

Har du ett glutenfritt alternativ?

Angela
Angela
1 year ago

Jag undrade också det. 1 DK låter väldigt mycket 🥹 blir det alldeles för söt?

Jenny
Jenny
1 year ago

Stämmer det med 1 dl vaniljsocker i fyllningen?

Emma
Emma
1 year ago

Kan man frysa dom med sockret på?

Karin
Karin
1 year ago

Ska degen alltså bara jäsa en gång?

Ida
Ida
1 year ago

Vad kan ha gått fel om de inte jäst alls efter 2h? 😅

Ida
Ida
Reply to  Frida Skattberg
1 year ago

Kanske, men de blev väldigt goda hursomhelst så vi gör en sats till! 😄

Carina
Carina
1 year ago

Stämmer det att dom ska jäsa 2 timmar? Låter mycket.

Julia
Julia
1 year ago

Ska bullarna penslas med ägg? 🙂

Lena
Lena
1 year ago

Om man vill äta världens fettsockerbomb så…

Elin
Elin
1 year ago

Men snälla vad goda dessa blev! Jag och sambon älskade dom. Heeeelt fantastiska! Godaste bullarna jag ätit någonsin. Mums🤤

Madde
Madde
1 year ago

Nu står dom på jäsning men måste bara få skriva att jag aldrig har bakat med en så mysig deg!!!
Helt perfekt😍

Liselotte
Liselotte
1 year ago

Har du provat att byta ut strösockret till vit sirap istället?

Lisa
Lisa
1 year ago

Går dessa bullar att göra glutenfria? Isf hur mycket mjöl ska man använda?

Svava
Svava
1 year ago

Bör man ha vanlig jäst eller jäst för söta degar?

Marianne
Marianne
1 year ago

Alldeles för mycket mjöl tyvärr 15 dl blev för mycket

Malin
Malin
1 year ago

Bakade dom till jul. Godaste jag/vi ätit!! Vill gärna göra dom igen men utan saffran? Funkar det? Tack för bra recept!

Malin
Malin
1 year ago

Så super goda bullar! Nu är min undran om man kan göra utan saffran? Alla vill ha dom bullarna igen men känner inte riktigt för saffran.

Åsa Olsson
Åsa Olsson
4 months ago

Du penslar inte med ägg innan du gräddar?

Margaretha Fransson
Margaretha Fransson
3 months ago

Bland de godaste. Supergott. Tack snälla, baka mycket efter dina recept

Medina
Medina
3 months ago

Hej! Funderar på om det går att byta ut mjölken till havredryck och smöret till mjölkfritt smör. Funkar det?

Annethe
Annethe
3 months ago

Det står att man ska vika i tre slag, men i videon på Instagram viker du dubbelt? Vilket ska det vara. Måste prova då dom ser gudomliga ut

Lena
Lena
3 months ago

Så fina! Om man vill göra med torrjäst istället, hur ska man göra då?

Jade
Jade
3 months ago

Gjorde dessa i lördags och dom blev så himmelsk goda! Dessa kommer jag att baka varje år, godaste bullarna jag ätit!
Tack snälla för detta recept 😀 <3

Annelie
Annelie
1 month ago

Bakade dessa och det var dom godaste lussekatterna jag ätit. Tänkte göra ”vanliga” bullar med samma deg och då ta kardemumma istället för saffran. Hur mycket kardemumma blir lagom tror du? 😊

Dumlesnittar med saffran

Nästa inlägg

Dumlesnittar med saffran

62
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x