Julbak, Bullar, Bullar och sötebröd

Lussebullar med fyllning

492 röster
Lussebullar med fyllning

Lussebullar med fyllning, mina vänner. Det är de godaste lussebullar jag någonsin ätit. Förstår inte varför inte alla lussebullar innehåller någon form av smörfyllning? När ni provat dessa så tror jag att ni, liksom jag, har svårt för att återgå till de klassiska bullarna.

Lussebullar med fyllning

En supersaftig bulle fylld med vaniljsmör, penslad med smör och doppad i socker. Ja, som en hybrid av lussebulle och sockerkringla. Saffransbullar med vaniljfyllning har jag gjort många gånger tidigare, men inte denna variant. Klicka här för recept på klassiska lussebullar.

Lussebullar med fyllning, 35 st:

Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl vaniljsocker

Bulldeg:
500 g kall standardmjölk
50 g färsk jäst
1 g saffran
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1100 g vetemjöl (ca. 18 dl)
200 g rumsvarmt smör
0.5 tsk salt

Pensling:
130 g smör
2 dl strösocker

Gör så här:

  1. Fyllning: Rör ihop samtliga ingredienser till en krämig fyllning, låt stå.
  2. Bulldeg: Lös jästen i mjölken, gärna i en skål till din assistent. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg. Låt maskinen gå på låg hastighet i 20 minuter. Du kan också knåda för hand, gärna lika länge.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk och kavla ut den till en stor rektangel.
  4. Bred på fyllningen och vik degen i ett treslag.
  5. Skär ca. 2 cm breda remsor av degen och rulla ihop dem så som du rullar lussebullar.
  6. Lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek, i ca. 2 timmar i rumstemperatur.
  7. Sätt ugnen på 225°c över/undervärme och grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter, tills de är gyllene i färgen.
  8. Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning innan du penslar dem med smält smör och doppar dem i strösocker.
  9. Låt sedan svalna helt på avsvalningsgaller.

Lycka till i köket! Missa inte att följa mig på Instagram för massa inspiration.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

51 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hilda
Hilda
10 months ago

Wow vad goda dom ser ut att va! 😍😍 hur blir sockret efter att man fryst dom? Bör man vänta med att pensla med smör och vända dom i socker tills man ska äta dom? Och frysa dom utan socker, eller vad tror du? 🥰

Lotten
Lotten
10 months ago

Ska bli kul att baka dessa! En fråga, löser du jästen i kall mjölk?

Christia
Christia
10 months ago

Ska det verkligen vara 1 dl vaniljsocker i fyllningen?

Linnea
Linnea
10 months ago

Oj, ska det verkligen vara 1 DL vaniljsocker i fyllningen? 😳

Anna köhler
Anna köhler
Reply to  Linnea
10 months ago

Ja det ska va så mycket

Therese
Therese
10 months ago

Ska man smula ner jästen i kall mjölk?

Rebecca
Rebecca
10 months ago

Går de att göra glutenfria?

Anna Åkerström Hysa
Anna Åkerström Hysa
10 months ago

Snälla en video har ingen aning vad en treslag är.???

Anna
Anna
10 months ago

Om man inte äter upp alla 24 bullar direkt, går det bra att frysa in? 🙂 Ska man hoppa över steget med att pensla och doppa i strösocker isåfall?

Lotta
Lotta
10 months ago

Ser så goda ut. Kan man använda torrjäst istället?

Johanna-Louise
Johanna-Louise
10 months ago

Låter väldigt gott, men hur mycket mjöl ska man använda när man gör dem glutenfria? ☺️

Maria
Maria
10 months ago

Ska jästen lösas i kall mjölk? 🙂

Veronica Lind
Veronica Lind
10 months ago

Har du ett glutenfritt alternativ?

Angela
Angela
10 months ago

Jag undrade också det. 1 DK låter väldigt mycket 🥹 blir det alldeles för söt?

Jenny
Jenny
10 months ago

Stämmer det med 1 dl vaniljsocker i fyllningen?

Emma
Emma
10 months ago

Kan man frysa dom med sockret på?

Karin
Karin
10 months ago

Ska degen alltså bara jäsa en gång?

Ida
Ida
10 months ago

Vad kan ha gått fel om de inte jäst alls efter 2h? 😅

Ida
Ida
Reply to  Frida Skattberg
9 months ago

Kanske, men de blev väldigt goda hursomhelst så vi gör en sats till! 😄

Carina
Carina
10 months ago

Stämmer det att dom ska jäsa 2 timmar? Låter mycket.

Julia
Julia
10 months ago

Ska bullarna penslas med ägg? 🙂

Lena
Lena
10 months ago

Om man vill äta världens fettsockerbomb så…

Elin
Elin
10 months ago

Men snälla vad goda dessa blev! Jag och sambon älskade dom. Heeeelt fantastiska! Godaste bullarna jag ätit någonsin. Mums🤤

Madde
Madde
10 months ago

Nu står dom på jäsning men måste bara få skriva att jag aldrig har bakat med en så mysig deg!!!
Helt perfekt😍

Liselotte
Liselotte
10 months ago

Har du provat att byta ut strösockret till vit sirap istället?

Lisa
Lisa
9 months ago

Går dessa bullar att göra glutenfria? Isf hur mycket mjöl ska man använda?

Svava
Svava
9 months ago

Bör man ha vanlig jäst eller jäst för söta degar?

Marianne
Marianne
9 months ago

Alldeles för mycket mjöl tyvärr 15 dl blev för mycket

Malin
Malin
8 months ago

Bakade dom till jul. Godaste jag/vi ätit!! Vill gärna göra dom igen men utan saffran? Funkar det? Tack för bra recept!

Malin
Malin
8 months ago

Så super goda bullar! Nu är min undran om man kan göra utan saffran? Alla vill ha dom bullarna igen men känner inte riktigt för saffran.

Dumlesnittar med saffran

Nästa inlägg

Dumlesnittar med saffran

51
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x