Har du provat att baka min madelmarängtårta någon gång? Om du gillar den så kommer du att älska dessa små mandelmarängbakelser. De är precis hur goda som helst och alldeles omöjliga att sluta äta av. Frasigt seg maräng med bitar av mandel, fylld med endast fluffig grädde och hallon. En ny favorit hos samtliga i min familj och det säger inte lite.
Dessa är naturligt glutenfria och mandeln kan bytas mot annan nöt. Hasselnöt är till exempel supergott. Vid nötallergi skulle jag prova rostade solroskärnor, det tror jag kan bli supergott!
Mandelmarängbakelser, 12 st:
Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
130 g sötmandel
Fyllning:
2 dl vispgrädde
125 g hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°c över/undervärme och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa äggvitorna till ett fast fluff med elvisp. Tillsätt sedan strösockret lite i taget under konstant vispning på hög hastighet. När allt socker är tillsatt så vispar du till en blank och fin maräng utan sockerkristaller (känn mellan fingrarna).
- Mixa mandeln grovt och tillsätt den i marängen, vänd runt med en slickepott tills allt blandats väl.
- Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 40 minuter, tag ut och knacka försiktig på undersidan av en maräng för att se så att den är klar – då låter den ihålig.
- Låt svalna helt och fyll sedan med fluffigt vispad grädde och hallon.
Lycka till med baket! Hoppas att det ska smaka. Missa inte min facebooksida för mer inspiration.