Cupcakes, Tårtor

Pinocchio cupcakes

100 röster
Pinocchio cupcakes
Pinocchio cupcakes är pinocchiotårta i portionsform. Perfekta till kalaset!

Pinocchio cupcakes – pinocchiotårta i portionsformar! För vad kan vara härligare på kalas än att alla gäster får en varsin liten tårta i form? Ingenting minsann! Dessa små cupcakes är alldeles ljuvliga. Saftig sockerkaka, frasig maräng, fluffig grädde och solmogna jordgubbar. Detta kan absolut bli sommarens stora hit, i alla fall om du frågar mig.

Pinocchio cupcakes

Idén kom till mig här om dagen och jag satte igång i mitt provkök med detsamma. Resultatet blev över mina förväntningar och jag dansade runt i ren lycka i köket. När en idé sitter på första försöket blir en receptkreatör lycklig minsann! Och dessa är helt galet goda! Rekommenderar er att prova dem i sommar.

Pinocchio cupcakes, 12 st:

Sockerkaka:
50 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 st äggulor
2 msk mjölk
1 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Maräng:
3 st äggvitor
1.5 dl strösocker
1 dl riven kokos

Topping:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
färska bär

Gör så här:

  1. Sockerkaka: Sätt ugnen på 150°c över/undervärme och placera ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker krämigt. Rör sedan ner äggulorna en i taget. Rör tills allt gått ihop.
  3. Tillsätt mjölk och torra ingredienser, arbeta ihop till en slät smet.
  4. Fördela smeten i formarna och låt stå.
  5. Maräng: Vispa äggvitor till ett fast skum och tillsätt sedan strösocker lite i taget. Använd gärna elvisp eller assistent.
  6. Vispa till en blank maräng. Vänd försiktigt ner kokosen.
  7. Fördela marängen över sockerkakssmeten i formarna. Toppa med lite extra kokos.
  8. Grädda dina muffins i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svala helt.
  9. Topping: Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker fluffigt.
  10. Toppa dina muffins med grädde och skivade bär.

Glöm inte att kika in mina bakvideor på min Youtubekanal!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nelli Stoltz
Nelli Stoltz
2 years ago

Hej!
Kan man ha något annat än kokos I marängen eller kan man kanske utesluta? Mvh Nelli

Jenny
Jenny
2 years ago

Åh så gott det ser ut ☺️ Går det att byta ut till potatismjöl eller glutenfritt mjöl?

Malin
Malin
2 years ago

Kan man skippa kokos i marängen eller bör man tillsätta samma mängd av något annat i så fall? Tack, längtar efter att provbaka dessa 😍

Helena
Helena
2 years ago

Genial idé. Toppbetyg från familjen vid examenslunchen. Väldigt fina också. Hälften spar vi till avslutning 2 och 3 imorgon. Trevligt att inte fortsätta på en halväten tårta då utan ställa fram dessa minitårtor istället. Blev nästan bättre än stora tårtvarianten. Detta recept sparar jag.

Helena
Helena
Reply to  Frida Skattberg
2 years ago

Så här blev de. Gjorde 10 lite större och lät dem stå lite till i 100 graders värme.

EE8484AE-F598-43F4-9518-9932E6E67E98.jpeg
Rebecca
Rebecca
2 years ago

Mumsigt! Kan man frysa ner dessa cupcakes och sedan garnera med grädde och bär när man vill ta fram och servera dem? Tack på förhand 🌸

Liselotte Engdahl
Liselotte Engdahl
2 years ago

Hur mycket smet lägger du i formen mina flöt ut ganska mycket? Du kanske kan förtydliga receptet om det?

Madeleine
Madeleine
2 years ago

Hej!
Vad tror du gräddningstiden blir om man använder minimuffinsformar istället för standardstorlek? Tänkte provbaka dessa till dotterns ettårskalas. 🙂

Josefin
Josefin
2 years ago

Hur fungerar det att baka dessa en dag i förväg och förvara i kylskåp över natten? Håller sig marängen ändå frasig?

Ulrika
Ulrika
1 year ago

Hur ska man bäst förvara dessa om jag gör dem dagen innan? Ska garnera dem samma dag som vi ska äta dem

himmelsk jordgubbsglass

Nästa inlägg

Himmelsk Jordgubbsglass

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x