Pinocchio cupcakes – pinocchiotårta i portionsformar! För vad kan vara härligare på kalas än att alla gäster får en varsin liten tårta i form? Ingenting minsann! Dessa små cupcakes är alldeles ljuvliga. Saftig sockerkaka, frasig maräng, fluffig grädde och solmogna jordgubbar. Detta kan absolut bli sommarens stora hit, i alla fall om du frågar mig.
Idén kom till mig här om dagen och jag satte igång i mitt provkök med detsamma. Resultatet blev över mina förväntningar och jag dansade runt i ren lycka i köket. När en idé sitter på första försöket blir en receptkreatör lycklig minsann! Och dessa är helt galet goda! Rekommenderar er att prova dem i sommar.
Pinocchio cupcakes, 12 st:
Sockerkaka:
50 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 st äggulor
2 msk mjölk
1 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Maräng:
3 st äggvitor
1.5 dl strösocker
1 dl riven kokos
Topping:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
färska bär
Gör så här:
- Sockerkaka: Sätt ugnen på 150°c över/undervärme och placera ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa smör och strösocker krämigt. Rör sedan ner äggulorna en i taget. Rör tills allt gått ihop.
- Tillsätt mjölk och torra ingredienser, arbeta ihop till en slät smet.
- Fördela smeten i formarna och låt stå.
- Maräng: Vispa äggvitor till ett fast skum och tillsätt sedan strösocker lite i taget. Använd gärna elvisp eller assistent.
- Vispa till en blank maräng. Vänd försiktigt ner kokosen.
- Fördela marängen över sockerkakssmeten i formarna. Toppa med lite extra kokos.
- Grädda dina muffins i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svala helt.
- Topping: Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker fluffigt.
- Toppa dina muffins med grädde och skivade bär.
Glöm inte att kika in mina bakvideor på min Youtubekanal!
Hej!
Kan man ha något annat än kokos I marängen eller kan man kanske utesluta? Mvh Nelli
Du kan utesluta kokos! Kram
Åh så gott det ser ut ☺️ Går det att byta ut till potatismjöl eller glutenfritt mjöl?
Glutenfri mjölmix funkar finfint! 🙂
Kan man skippa kokos i marängen eller bör man tillsätta samma mängd av något annat i så fall? Tack, längtar efter att provbaka dessa 😍
Du kan skippa den!! 🙂
Genial idé. Toppbetyg från familjen vid examenslunchen. Väldigt fina också. Hälften spar vi till avslutning 2 och 3 imorgon. Trevligt att inte fortsätta på en halväten tårta då utan ställa fram dessa minitårtor istället. Blev nästan bättre än stora tårtvarianten. Detta recept sparar jag.
Vad roligt att höra! Detta gör mig väldigt glad. Tack snälla, kram!
Så här blev de. Gjorde 10 lite större och lät dem stå lite till i 100 graders värme.
Så roligt att höra!! Ser superfina ut 😍
Mumsigt! Kan man frysa ner dessa cupcakes och sedan garnera med grädde och bär när man vill ta fram och servera dem? Tack på förhand 🌸
Ja, verkligen goda! Rekommenderar inte att frysa dem då marängen inte blir lika frasig och god då. 🙂 Kram!
Hur mycket smet lägger du i formen mina flöt ut ganska mycket? Du kanske kan förtydliga receptet om det?
Hej!
Vad tror du gräddningstiden blir om man använder minimuffinsformar istället för standardstorlek? Tänkte provbaka dessa till dotterns ettårskalas. 🙂
Jag skulle halvera tiden i ugnen och sedan hålla koll! 🙂
Hur fungerar det att baka dessa en dag i förväg och förvara i kylskåp över natten? Håller sig marängen ändå frasig?
Hur ska man bäst förvara dessa om jag gör dem dagen innan? Ska garnera dem samma dag som vi ska äta dem
Om möjlighet finnes så i avstängd ugn på plåten 🙂