Maränger

Pavlova med Chokladsås

26 röster
Pavlova med Chokladsås
Pavlova med Chokladsås som bakas- och serveras i muffinsformar. Otroligt festligt och gott!

Mini pavlova med chokladsås, lättvispad grädde och bär. Det var grejer det vill jag lova! Fantastiskt gott och så enkelt att baka! Jag har tidigare bakat dessa fast då fyllt med bakad vaniljrabarber och så en variant med kola och bär.

Någonting jag ska prova nästa gång är att krossa Oreo och blanda dem med grädden innan jag toppar min Pavlova. Det tror jag faktiskt kan bli ännu godare. Om det nu är möjligt. 🙂

Pavlova med chokladsås, 12 st:

Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk saft från citron

Fyllning:
2 dl chokladsås
3 dl vispgrädde
200 g färska bär

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 160°c och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna –när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. 
  3. Vänd ner majsstärleksen samt citronsaften och rör om.
  4. Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.
  5. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, låt sedan stå mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.
  6. Fyllning: Vispa grädden. Fyll sedan dina marängskålar med chokladsås, grädde och bär innan servering.

Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa mig på instagram för härlig inspiration och roliga tävlingar.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kladdkakemuffins med after eight

Nästa inlägg

Kladdkakemuffins med after eight

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x