Maränger, Tårtor

Mini Pavlova med vaniljbakad rabarber

pavlovaMini pavlova med vaniljbakad rabarber. Kombinationen av krispig maräng med syra från citron, fluffig vispgrädde och ugnsbakad rabarber med vanilj är helt galet god! Jag toppar även med lite riven choklad, som pricken över i. Detta är sommarens godaste lilla bakverk, ni bara måste prova!

PavlovaJag bakar dessa pavlovas i muffinsformar precis som med mina tidigare pavlovas med kola och bär. Det är så fint att servera dem i formar tycker jag, vad tycker ni?

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Mini Pavlova, 12 st:

Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk saft från citron

Vaniljbakad rabarber:
150 g rabarber
0.75 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver

Fyllning:
Vaniljbakad rabarber
3 dl vispgrädde
20 g vit choklad

Gör så här:
1.  Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. 
3. Vänd ner majsstärleksen samt citronsaften och rör om.
4. Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.
5. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, låt sedan stå mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.
Rabarber: 1. Sätt ugnen på 200°c och tag fram en liten ugnssäker form.
2. Skär rabarbern i ca. 5 cm bitar och lägg dem i formen.
3. Blanda vatten, strösocker och vaniljpulver i formen med rabarber.
4. Baka rabarbern mitt i ugnen tills den är mjuk – i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
Fyllning: 1. Vispa grädden lagom hård och fördela den i marängerna.
2. Toppa med rabarber och lite riven vit choklad.

pavlova

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 years ago

[…] jag lova! Fantastiskt gott och så enkelt att baka! Jag har tidigare bakat dessa fast då fyllt med bakad vaniljrabarber och så en variant med kola och […]

Hanna
Hanna
3 years ago

Blir de här marängerna torra eller lite sega i mitten?

Hanna
Hanna
Reply to  Frida Skattberg
3 years ago

Toppen! 😍

trackback
2 years ago

[…] utseendemässigt? Eller kanske för att det är så förbaskat GOTT! Tidigare var favoriten min minipavlova med vaniljbakad rabarber, men nu tar dessa priset. Med en len chokladkola, fluffig grädde och daim. […]

dessert_i_glas1

Nästa inlägg

Dessert i glas med hallonmousse

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x