Bullar, Sötebröd

Kärleksmumsbullar – chokladbullar med kärleksmumsglasyr

karleksmumsbullarKärleksmumsbullar, ja alltså chokladbullar med kärleksmumsglasyr. Detta kan vara det godaste jag smakat på LÄNGE! Tänk er en smarrig bulle med smak av kaffe och choklad, smörfyllning och så kärleksmumsglasyr på det. Hallelujah!

karleksmumsbullar3Om ni gillar kärleksmums så kommer ni att älska dessa bullar, det kan jag lova!

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Kärleksmumsbullar, 25 st:

Bulldeg:
2 dl kokt, avsvalnat kaffe
3 dl kall standardmjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 ägg
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g saltat smör, rumsvarmt
11-12 dl vetemjöl special
+ 1 ägg att pensla med

Fyllning:
200 g rumsvarmt saltat smör
2 dl farinsocker
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Glasyr:
150 g smör
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kokt kaffe

Garnering:
1-2 dl kokos

Gör så här:
Fyllning:
Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan.
Bulldeg:
1.
Häll kaffe och mjölk i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt strösocker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
3.Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat (ca. 1 cm tjock deg). Bred på smörfyllningen och vik degen på mitten. Skär i två centimeter breda remsor som du tvinnar- och snurrar till bullar, lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Pensla sedan med ägg.
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och låt svalna.
Glasyren: 1. Smält smöret i en stor kastrull och rör sedan ner resterande ingredienser. Rör ihop en slät glasyr.
2. Tag av från värmen och låt svalna en aning innan du breder glasyren på bullarna.
3. Toppa med kokos.

karleksmumsbullar1Hoppas att ni ska gilla mina kärleksmumsbullar! ♥

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alice
Alice
2 years ago

Om man inte riktigt gillar kaffe, Går det att byta ut kaffet med lika mycket delar vatten eller något annat då?❤️❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alice
2 years ago

Svar ja! Du kan byta rakt av mot vatten 🙂 Kram. <3

Caroline
Caroline
2 years ago

Ser fantastiskt gott ut!
Om man vill frysa in, fryser man endast bullen då och gör glasyren när man tar fram dem, eller går det bra att göra dom helt färdiga o sen frysa in?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Caroline
2 years ago

Du kan frysa dessa med glasyren på! 🙂 Kram. <3

Marre
Marre
2 years ago

Hej! Låter ju supergoda! Funkar jäsningen bra även om man tillsätter kall vätska?
Tack för en superbra blogg med massa inspirerande recept!

Martin
Martin
1 year ago

Ska degen bara jäsa en gång alltså? Tänkte om det inte behöver jäsa innan man kavlar ut och gör bullarna så att säga?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Martin
1 year ago

Hej! Precis, endast en jäsning! 🙂

pavlova

Nästa inlägg

Mini Pavlova med vaniljbakad rabarber

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x