Kärleksmumsbullar, ja alltså chokladbullar med kärleksmumsglasyr. Detta kan vara det godaste jag smakat på LÄNGE! Tänk er en smarrig bulle med smak av kaffe och choklad, smörfyllning och så kärleksmumsglasyr på det. Hallelujah!
Om ni gillar kärleksmums så kommer ni att älska dessa bullar, det kan jag lova!
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
Kärleksmumsbullar, 25 st:
Bulldeg:
2 dl kokt, avsvalnat kaffe
3 dl kall standardmjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 ägg
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g saltat smör, rumsvarmt
11-12 dl vetemjöl special
+ 1 ägg att pensla med
Fyllning:
200 g rumsvarmt saltat smör
2 dl farinsocker
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
150 g smör
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kokt kaffe
Garnering:
1-2 dl kokos
Gör så här:
Fyllning:
Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan.
Bulldeg:
1.Häll kaffe och mjölk i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt strösocker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
3.Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat (ca. 1 cm tjock deg). Bred på smörfyllningen och vik degen på mitten. Skär i två centimeter breda remsor som du tvinnar- och snurrar till bullar, lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Pensla sedan med ägg.
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och låt svalna.
Glasyren: 1. Smält smöret i en stor kastrull och rör sedan ner resterande ingredienser. Rör ihop en slät glasyr.
2. Tag av från värmen och låt svalna en aning innan du breder glasyren på bullarna.
3. Toppa med kokos.
Hoppas att ni ska gilla mina kärleksmumsbullar! ♥
Om man inte riktigt gillar kaffe, Går det att byta ut kaffet med lika mycket delar vatten eller något annat då?❤️❤️
Svar ja! Du kan byta rakt av mot vatten 🙂 Kram. <3
Ser fantastiskt gott ut!
Om man vill frysa in, fryser man endast bullen då och gör glasyren när man tar fram dem, eller går det bra att göra dom helt färdiga o sen frysa in?
Du kan frysa dessa med glasyren på! 🙂 Kram. <3
Hej! Låter ju supergoda! Funkar jäsningen bra även om man tillsätter kall vätska?
Tack för en superbra blogg med massa inspirerande recept!
Ska degen bara jäsa en gång alltså? Tänkte om det inte behöver jäsa innan man kavlar ut och gör bullarna så att säga?
Hej! Precis, endast en jäsning! 🙂