Tårtor

Marängrulltårta med grädde och jordgubbar

Marangrulltarta_jordgubb1Marängrulltårta med grädde och jordgubbar. En sommardröm i sin renaste och godaste form. Denna är enkel att baka, inga krusiduller. Den smakar som en sommardröm och gör succé vid varje kalas. Perfekt nu inför stundande kalas, skolavslutningar och nationaldag, inte sant?

Missa inte mina andra goda sommartårtor HÄR

Marängrulltårta, 8-10 bitar:

Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
2 tsk florsocker
1 tsk maizena majsstärlekse

Jordgubbspuré
75 g jordgubbar
2 msk strösocker
skal av 1 lime

Fyllning:
jordgubbspuré (recept ovan)
3 dl vispgrädde
150 g färska jordgubbar i bitar

Gör så här:
Maräng: 1. Börja med att sätta ugnen på 160°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan 1 msk strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en bland och fluffig maräng. Vänd sedan ner florsocker och maizena, rör ihop.
3. Bred ut marängen på bakplåtspapperet och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter – tills den fått en gyllene färg.
4. Tag ut och strö lite strösocker på toppen, vänd sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det pappret som sitter fast i botten – låt svalna.
Puré: 1. Koka ihop jordgubbar och strösocker i en kastrull på medelhög värme. När jordgubbarna blivit lite mjuka så kör du med stavmixer till en puré – du kan också mosa dem fint med en gaffel. Riv sedan ner limeskal och rör om.
Fyllning: 1. Vispa upp grädden och bred den sedan på botten. Droppa över jordgubbspurén och drag med en liten sked så att fyllningen blandas slarvigt.
Strö över jordgubbarna.
2. Rulla marängen från kortsidan till en ganska tight rulle. Pudra över lite florsocker och toppa med lite vispad grädde och jordgubbar.

Marangrulltarta_jordgubbHoppas att det ska smaka. ♥

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessika
Jessika
1 year ago

Hur stor ska bakplåten vara?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jessika
1 year ago

40×30 cm 🙂

Pernila
Pernila
1 year ago

Ser väldigt god ut! Kan man förbereda eller håller den sig en stund i kylen, tänkte då det är maräng?

Alva
Alva
1 year ago

Åå vad gott! Undrar samma sak, kan man förbereda kvällen innan eller är den bäst när den just är färdig?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alva
1 year ago

Du kan förbereda den kvällen innan! Förvara i kyl 🙂

Ulrika
Ulrika
1 year ago

Tänker göra två bottnar och lägga på varandra, det borde ju fungera lika bra, så lipper man rulla.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ulrika
1 year ago

Absolut! Det kommer att bli toppen! 🙂

Erica
Erica
1 year ago

Blir marängen seg/mjuk efter en stund? Hur länge kan man ha den färdig i kylslåp? Eller måste den ätas direkt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erica
1 year ago

Du kan ha den i kylskåp över natten om du önskar – men då är den mer seg i konsistensen sen, fast fortfarande supergod! Allra godast är den alldeles färsk. 🙂

Elinor
Elinor
1 year ago

Kanske en dum fråga, men stelnar inte marängen när du gör purén? Är den svår att rulla och är det risk att den ”spricker” ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elinor
1 year ago

Nej! Den hinner inte stelna! 🙂 Kram. <3

Lotta
Lotta
11 months ago

Varför ser man inte svaret på frågor i kommentarerna? Undrar jag som har samma frågor. Tack 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta
11 months ago

Hej! Bloggen har strulat lite den senaste tiden så jag har inte kunnat svara på kommentarer eller blogga som vanligt. Men nu funkar det bättre så nu ska jag försöka hinna ikapp. Vilken fråga har du? Kram! <3

Lydia
Lydia
10 months ago

Är det svårt att lyckas med denna eller fastnar bakplåtspappret i botten? Har du några tips för det? 😊

karleksmumsbullar

Nästa inlägg

Kärleksmumsbullar - chokladbullar med kärleksmumsglasyr

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x