Maränger, Tårtor

Mini Pavlova – Recept med kola och bär

mini_pavlova2Mini pavlova med kola, grädde och bär. Så somrigt och ljuvligt gott! Det krispiga från marängen mot den söta kolan, de syrliga bären och den lättvispade grädden är en ljuvlig kombination.

mini_pavlova4Jag bakade mina pavlovas i muffinsformar denna gång och det blev otroligt fint. Perfekt när en vill ha in lite mer färg och mönster på kakfatet. Även enkelt att servera – inga kakfat behövs nödvändigtvis. Bara att äta som de är direkt ur formen.

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Mini Pavlova, 12 st:

Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
0.5 tsk saft från citron

Fyllning:
200 g karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här:
Maräng: 1.  Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. 
3. Vänd ner majsstärleksen samt citronsaften och rör om.
4. Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.
5. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, låt sedan stå mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.
Fyllning: 1. Vispa upp grädden lätt.
2. Fördela kolan i dina maränger och klicka sedan över lite grädde. Toppa med färska bär.

mini_pavlovaHoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maja
Maja
4 years ago

Ser jättefint och somrigt ut! Jag undrar bara hur pass bra marängen lossnar från pappret?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maja
4 years ago

Tack snälla! De lossnar jättefint från pappret. Men om du inte vill ha dem i papper så kan du göra de små skålarna direkt på ett bakplåtspapper istället. Kram! 🙂

Jeanette
Jeanette
4 years ago

Åh så gott det låter. Jag är inte bra på bakning så undrar om man gör något med den karamelliserade mjölken eller den är klar att hälla i ? Tack för fina recept och fina bilder.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jeanette
4 years ago

Visst låter det gott! När den är karamelliserad (som i detta recept) så är det en färdig kolakräm som du inte behöver göra något med. 🙂
Det finns en variant som heter sötad kondenserad mjölk också, och den behöver man koka i ett par timmar tills den bivit en kolakräm. Kram! <3

Elin
Elin
4 years ago

Låter du marängerna svalna i ugnen? Ser sååå gott ut! Tänkte prova tills morsdag

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
4 years ago

Ja precis! Jag stänger av ugnen och låter marängerna stå kvar tills ugnen blivit kall 🙂 Kram!

Jenny
Jenny
4 years ago

Hej! Kan man byta ut majsstärkelse mot något annat om man inte har det hemma?

Ann-Louise
Ann-Louise
4 years ago

Hej Frida,

Älskar din recept!
Kan man göra dessa kvällen innan de ska serveras och hur förvarar man dom bäst då? Kram

Anna
Anna
4 years ago

Hej! Vill gärna göra marängtårta med den fyllningen. Om jag gör två marängbottnar med mått 42 cm x 30 cm, räcker det att jag dubblar fyllningen eller ska jag göra den 3x? Tacksam för svar, då jag fyller år nästa vecka och älskar marängtårta. Har gjort olika fyllningar (choklad, vanilj, ….) tidigare. Vill gärna testa denna. 🙂

Pernilla
Pernilla
4 years ago

Hej! Ser superfina ut❤ vilken storlek på muffinsformar använder du? Tacksam för svar

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Pernilla
4 years ago

Normalstora formar! 🙂 Kram <3

Linnea
Linnea
4 years ago

Hur gör du kolasåsen? Stod inget om det 🙁

trackback
2 years ago

[…] Mini pavlova med chokladsås, lättvispad grädde och bär. Det var grejer det vill jag lova! Fantastiskt gott och så enkelt att baka! Jag har tidigare bakat dessa fast då fyllt med bakad vaniljrabarber och så en variant med kola och bär. […]

Nästa inlägg

Brownie cookies med dumle

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x