Bröd, Mjuka kakor

Choklad och bananbröd

choklad_bananbrod3Choklad och bananbröd. Eller snarare mer som en riktigt saftig kaka än ett bröd. Denna blir tung och maffig, fullproppad med massor av choklad. Den bakas med mörk choklad som passar allra bäst till just banan. Åh den är verkligen SÅ god!

choklad_bananbrod7Denna passar att äta precis som den är, eller också med något lite syrligt till. Hallon till exempel, och lite lättvispad grädde är inte fel det heller. Vad äter ni helst till ert choklad- och bananbröd?

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Choklad- och bananbröd, 1 limpa:

Ingredienser:
115 g smör
1 dl kakao
3 bananer – gärna övermogna
1.5 dl råsocker
1 dl filmjölk
1 ägg
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl mörka chokladknappar

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en limpform (1.5 l) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och häll det sedan i en skål.
3. Tillsätt kakao och rör om. Blanda sedan ner resterande ingredienser (spara 1 dl chokladknappar) och rör ihop en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och toppa med resterande chokladknappar.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 40 minuter. Tag sedan ut och låt svalna innan du lyfter det ur formen.

choklad_bananbrod6Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
4 years ago

Den ser alldeles fantastiskt god ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Caroline
4 years ago

Visst gör den! Kul att du tycker det 🙂

Hannah
Hannah
4 years ago

Hej Frida!, jag undra kan man använda vanligt socker istället för rårsocker?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hannah
4 years ago

Hej! Det funkar fint! Kram <3

Bea
Bea
4 years ago

Vilka chokladknappar rekommenderar du?
Bea

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bea
4 years ago

Jag använder mörka knappar (70%) från Callebaut! 🙂 Kram

Malin
Malin
4 years ago

Kan man använda youghurt istället för fil om det är det enda man har hemma?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
4 years ago

Det funkar 🙂

Emma
Emma
4 years ago

Hej! Hur förvarar man den? Funkar både kyl eller frys? Eller hur förvaras den bäst?

mini_pavlova2

Nästa inlägg

Mini Pavlova - Recept med kola och bär

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x