Småkakor

Brownie cookies med dumle

brownie_cookies_dumle3Brownie cookies med dumle. Alltså småkakor som smakar som en ljuvlig Brownie med seg kant och sådär alldeles mjuk och kladdig i mitten. Om jag skulle behöva välja mellan brownie och brownie cookies så skulle jag välja kakorna alla gånger. De är verkligen SÅ himla goda. Och just dessa har jag toppat med lite dumle och flingsalt. Tänk er den kombon! Choklad, kola & salt. Mums!

Här visar jag hur jag bakar dessa kakor steg för steg.

brownie_cookies_dumle1Kakorna är gjorda enligt mitt recept på brownie cookies. Det är mitt bästa recept på kladdiga cookies. Förutom de klassiska samt dessa med dumle så har jag även bakat brownie cookies med center, salt kola, polly, after eight, kokostosca, salta popcorn och så en variant av snickers brownie cookies.

Brownie cookies med dumle, 12 st:

Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
15 st dumlekolor
flingsalt

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom dumle & flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 6 st på varje plåt.
6. Toppa alla kakor med hackad dumle och flingsalt.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

brownie_cookies_dumleHoppas att det ska smaka! Stor kram. ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
4 years ago

Hej! Älskar dina blogg nu när de börjar närma sig högtider/student osv, vore de superkul om du kunde skriva ett inlägg med bakverk/tårtor osv som kan förberedas i förväg och frysas in! ska göra en efterrättsbuffe men har svårt att välja vad som ska vara med 🙂

Madelene
Madelene
4 years ago

Har bakat dessa tre gånger nu och varje gång blir dom helt platta. Vad gör jag för fel?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Madelene
4 years ago

Hm! Det låter konstigt, hur har smeten varit?

Gloria
Gloria
Reply to  Madelene
4 years ago

Har oxå bakat dessa flera gånger och mina blir oxå platta! Följer receptet till pricka. Dem är höjda i ugnen men så fort dem kommer ut och svalnar ser den påkörda ut. Min smet är kladdig och lite rinnig.

Sara
Sara
3 years ago

Kan man göra smeten dagen innan man ska baka dem? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sara
3 years ago

För bäst resultat bör smeten göras precis innan gräddning 🙂

Anette
Anette
9 months ago

Vad ska man ha för skopa när man ska fördela smeten? Det finns ju glass skopa o kakskopa vilken ska man ha ?

himmelsk_cheesecake5

Nästa inlägg

Himmelsk Jordgubbscheesecake

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x