Brownie cookies med dumle. Alltså småkakor som smakar som en ljuvlig Brownie med seg kant och sådär alldeles mjuk och kladdig i mitten. Om jag skulle behöva välja mellan brownie och brownie cookies så skulle jag välja kakorna alla gånger. De är verkligen SÅ himla goda. Och just dessa har jag toppat med lite dumle och flingsalt. Tänk er den kombon! Choklad, kola & salt. Mums!
Här visar jag hur jag bakar dessa kakor steg för steg.
Kakorna är gjorda enligt mitt recept på brownie cookies. Det är mitt bästa recept på kladdiga cookies. Förutom de klassiska samt dessa med dumle så har jag även bakat brownie cookies med center, salt kola, polly, after eight, kokostosca, salta popcorn och så en variant av snickers brownie cookies.
Brownie cookies med dumle, 12 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
15 st dumlekolor
flingsalt
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom dumle & flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 6 st på varje plåt.
6. Toppa alla kakor med hackad dumle och flingsalt.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka! Stor kram. ♥
Hej! Älskar dina blogg nu när de börjar närma sig högtider/student osv, vore de superkul om du kunde skriva ett inlägg med bakverk/tårtor osv som kan förberedas i förväg och frysas in! ska göra en efterrättsbuffe men har svårt att välja vad som ska vara med 🙂
Har bakat dessa tre gånger nu och varje gång blir dom helt platta. Vad gör jag för fel?
Hm! Det låter konstigt, hur har smeten varit?
Har oxå bakat dessa flera gånger och mina blir oxå platta! Följer receptet till pricka. Dem är höjda i ugnen men så fort dem kommer ut och svalnar ser den påkörda ut. Min smet är kladdig och lite rinnig.
Kan man göra smeten dagen innan man ska baka dem? 🙂
För bäst resultat bör smeten göras precis innan gräddning 🙂
Vad ska man ha för skopa när man ska fördela smeten? Det finns ju glass skopa o kakskopa vilken ska man ha ?
Jag använder min egen kakskopa som finns att köpa på Bakamedfrida.com 🙂