Cheesecake

Himmelsk Jordgubbscheesecake

himmelsk_cheesecake5Himmelsk Jordgubbscheesecake. Ja! Ni vet min himmelska jordgubbstårta? Detta är som den – fast i cheesecakeformat! Den är enkel att baka och så galet god! Den lena fyllningen mot det krispiga skalet med touch av citron är en ljuvlig kombination.

himmelsk_cheesecake1Jordgubbarna kan bytas mot hallon, blåbär eller annan frukt/bär. Enkelt, snabbt och ljuvligt gott. Sommarens godaste Cheesecake! Den kan serveras både kylskåpskall och fryst – du väljer det du gillar bäst.

TIPS:
* Förvaras i kylskåp i max 3 dygn.
* Kan frysas – hållbarhet: upp till 3 veckor.
* Bären kan bytas rakt av mot andra bär.
* Digestive kan bytas mot andra kex.
* Låt inte stå framme för länge i rumstemp då det finns en risk för att kakan börjar smälta.

Himmelsk Jordgubbscheesecake, 8-10 bitar:

Skal:
100 g smör
200 g digestivekex
rivet skal från 1 citron

Fyllning: 
400 g philadelphiaost
2.5 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g färska jordgubbar

Garnering:
2 dl vispgrädde
50 g färska jordgubbar

Gör så här:
Skal: 1. Smält smöret och låt stå.
2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt sedan smöret samt citronskalet och mixa ihop.
3. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform med avtagbar kant, 18 cm. Packa hårt i botten och på kanterna – använd botten av ett glas.
4. Ställ in i kylskåpet och låt stå medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Vispa ihop vispgrädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff.
2. Finhacka jordgubbarna och rör sedan ner dem i smeten.
3. Fyll skalet med fyllningen och jämna ill ytan.
4. Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
Garnering: 1. Vispa upp grädden fast, spritsa den sedan på kakan.
2. Dela jordgubbarna och sätt fast dem lätt i vispgrädden.
3. Pudra eventuellt över lite frystorkade hallon.

himmelsk_cheesecake3Hoppas att det ska smaka! Missa nu inte heller min himmelska jordgubbstårta. Kram! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pia nilsson
Pia nilsson
4 years ago

Hej! Ska det verkligen inte vara gelantinblad i för den ser ju rätt fast ut. Tänker att det är svårt o få den att hålla ihop o inte bara flyta ut/Pia

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Pia nilsson
4 years ago

Ingen gelatin i denna! 🙂

Anna
Anna
4 years ago

Denna kommer jag garanterat göra inför min examensfest mums!!

Carol
Carol
4 years ago

Hej vill göra den både gluten och laktosfri. Vad kan man använda till botten som är glutenfritt? Samt Philadelphia ost finns de laktosfritt eller vad kan man byta ut till?? 😀 älskar att baka dina recept.

Nettan
Nettan
Reply to  Carol
4 years ago

Hej, det finns Digistivekex glutenfritt från Semper och philadelphia ost som är laktosfri-ljusgrön burk.

Frida Larsson
Frida Larsson
4 years ago

Vilken storlek på form använder du till detta receptet? ☺️

Sevgi
Sevgi
Reply to  Frida Larsson
4 years ago

Stor 18 cm, under punkt 3

Anna-Maria Bergström
Anna-Maria Bergström
4 years ago

Hej!
Skulle man kunna göra denna vegansk? Vad i så fall skulle jag behöva tänka på? Tänkte bjuda på denna till midsommar men några är veganer.
Tack för underbara och inspirerande recept!
Kram Anna-Maria

Isabel
Isabel
Reply to  Anna-Maria Bergström
4 years ago

Oatly har en färskost som heter ”påMackan” och så finns det en vispgrädde som heter aito som jag tycker är bäst!

Cecilia
Cecilia
4 years ago

Hej världens bästa receptbakerska! 🙂 Tänkte göra denna cheesecake imorgon och läser just nu igenom receptet, du har skrivit att den ska stå 4 timmar i kylen men du menar frysen hoppas jag??! Annars flyter den väl ut…..tacksam för svar!

Irina
Irina
4 years ago

Hej, tänker göra tårtan till min stora fest med ca 50 pers och vill förbereda ett par dagar innan. Funkar det bra att ha den i frysen i flera dygn? Förloras inte smakerna?
Mvh Irina

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Irina
4 years ago

Jag läste för snabbt och trodde att jag svarade på en kommentar om tårtan, det är ju cheesecake! Du kan frysa denna, smakerna är ljuvliga ändå! Dock bör den då serveras lite halvfrusen så att den inte börjar smälta. Kram! <3

Delija
4 years ago

Kan göra denna tårta och äta nästa dag? Car ska tårta förvaras?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Delija
4 years ago

Ja visst! Förvara i kylskåp, gärna i tårtkupa 🙂

Carina Larsson
Carina Larsson
4 years ago

Måste bara få berömma dig och dina recept. Gjorde en himmelsk god jordgubbscheesecake som var rent…..ja himmelskt god, tyckte alla som blev bjudna på den. Tack/Carina

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Carina Larsson
4 years ago

Men åh vad jag blir glad!! Tusen tack! Kram <3

Charlotte
Charlotte
3 years ago

Kan man använda frysta jordgubbar?

Ingrid
Ingrid
3 years ago

Superdum fråga… Men ska det vara bakplåtspapper även på kanterna? 🤔😅

Nästa inlägg

Baka kanelbullar som på bageri - Youtube

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x