Kladdkakemuffins är någonting som jag älskar att baka. Det är enkelt, går fort och går inte att misslyckas med. Variera efter egen smak och toppa med lite glass eller grädde, ljuvligt gott! Här finner ni fler recept på kladdiga muffins.
Jag toppade ett gäng med lättvispad grädde och hallon. En otroligt god kombo ihop med choklad och mint! Det är också gott att toppa med pärongrädde, för ni vet ju att mint & päron får smaklökarna att dansa i takt.
Kladdkakemuffins med after eight, 12 st:
Ingredienser:
100 g smör
50 g mörk choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
12 st. after eight
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 normalstora muffinsformar på en bakplåt.
- Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme, låt svalna en aning.
- Rör ihop ägg och strösocker med en slickepott, tillsätt sedan de torra ingredienserna (ej after eight) och rör om.
- Rör ner smörblandningen och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut ur ugnen och lägg på en after eight på varje muffins, tryck till försiktigt. Låt svalna en aning innan servering.
TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot samma mängd glutenfri mjölmix.
* Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin, ägg mot 3 msk havregrädde och choklad samt after eight mot vegansk alternativ.
* Förvaras i kakburk med tättslutande lock i skafferi. Håller sig då fina i 1 vecka.
* Kan frysas! Väl inpackade i fryspåsar eller burk med tättslutande lock, håller fint i 3 månader.
Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min instagram för mer inspiration.
Älskar after eight, dessa ska jag testa i helgen, ser jättegod ut. Tack för receptet.
Hoppas att de blev goda!! Kram 🙂
Bakade dessa nu för en stund sen, väldigt goda 🙂
Roligt att höra att du gillar dem! 🙂