Pasta med pesto gjord på Sojabönor, basilika och parmesanost. Och så olja & vitlök såklart. Istället för pinjenötter har jag cashewnötter. Fantastiskt enkelt och så otroligt gott. Länge sedan var det som min make sade “detta var det absolut godaste du lagat” när han fått en ny rätt serverad. Han är alltid tacksam och inte alls kräsen, däremot slänger han inte ut sina 10 poäng till höger och vänster. Så det är ett bra betyg! Även min pappa som inte jättegärna tidigare ätit pesto älskade denna! Krämigt och gott!
Här finner ni fler recept på vegetarisk mat!
Pesto på Sojabönor, 6 port:
Ingredienser:
200 g frysta (gröna) sojabönor
0.5 tsk salt
150 g parmesanost
1 dl olivolja
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl naturella cashewnötter
1 kruka färsk basilika
salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Koka valfri pasta enligt anvisning på paketet.
- Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt bönor och salt och låt koka i 4 minuter. Häll av och lägg bönorna i en matberedare.
- Finriv parmesanosten och tillsätt hälften av den (spara andra delen till servering) tillsammans med resterande ingredienser i matberedaren. Mixa till en slät pesto.
- Blanda peston med pasta och toppa med parmesanosten samt lite extra basilika och svartpeppar.
Lycka till med matlagningen! På min facebooksida finner du mer inspiration.