Vegansk kladdkaka. Ja, en klassisk sådan som är lite härligt seg i kanten och alldeles len och kladdig i mitten. Med lite grädde och färska bär att toppa med blir denna en riktig 10-poängare.
Kladdkakan blir som allra godast om den får stå i kylskåpet i åtminstone 3 timmar, men gärna över en hel natt. Då får du en riktigt kladdig och härlig konsistens som inte rinner.
Vegansk Kladdkaka, 10 bitar:
Ingredienser:
130 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Topping:
3 dl grädde – jag använder sojagrädde
250 g färska jordgubbar eller andra bär
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme.
- Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant.
- Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havremjölken. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska “vobbla” lite i mitten när den är klar.
- Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet.
- Toppa med grädde & bär innan servering.
Hoppas att det ska smaka. ♥